IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Yamaha показа спортен автомобил

Тежи 750 кг, има карбоново тяло и тръбно шаси

Yamaha показа спортен автомобил

Производителят на мотоциклети Yamaha представи своя втори автомобил. Той е концепт, носи името SPORTS RIDE и се появи пред публика при откриването на 44-тото автомобилно изложение в Токио.
Yamaha показа спортен автомобил
За разлика от първата лека кола на Yamaha - MOTIV.e, новият автомобил представлява спортна машина, вдъхновена от света на моторите. Той има две седалки и компактни размери - дължина от 3900 мм, широчина от 1720 мм и височина от 1170 мм.
Yamaha показа спортен автомобил
Общото тегло е само 750 кг., като е постигнато благодарение на технологията iStream, патентована от известния британски конструктор Гордън Мъри, който е сред създателите на суперколата McLaren F1. Става дума за леко тръбно шаси и панели от карбон.
Yamaha показа спортен автомобил
Към момента няма официална информация за задвижващата система на Yamaha SPORTS RIDE. Спекулациите сочат, че или става дума за двигател от мотоциклет, или за хибриден агрегат. И в двата случая се твърди, че бензиновият мотор е 1,0-литров с три цилиндъра и мощност от около 80 к.с.
Yamaha показа спортен автомобил
Дали SPORTS RIDE ще се превърне в серийна кола или ще си остане концепт като Yamaha MOTIV.e, показан през 2013 г., предстои да разберем.

Снимки: Yamaha

Тагове: yamaha
0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Глупава Аутокомедия ( преди 8 години )
    ***, дори като преписвате, не си проверявате инфотоЯмаха имат спортна кола, направена преди повече от 20 години, и това е Yamaha OX99-11 не мога да се начудя как ви съществува жалкия сайт!!!!
  • #13
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Другото странно нещо е че няма Ямаха 1000 куб. см. с 3 цилиндъра. Двигателя е 4-цилиндров и е 200 к. с. Пак невярна статия! Засрамете се АутоКомедианти!
  • #12
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Най-вероятно истинските данни са се изгубили в превода. Тези 80 к. с. са най-вероятно киловати, но и тогава са малко. Моята Ямаха мт-09 е 850 куб. см. също 3 цилиндъра и е 115 к. с. при това не е нова и не се води спортна. В статията става на въпрос за по-голям обем двигател, но по-малко коне, който е спортен. Просто няма как да е така. Минимум 150-200 к. с. атмосферни ще са. Ако теглото са го докарали под 700 кг. това ще е супер яка резачка. Ще оре асфалта. Буквално!
  • #11
    3 rate up comment 2 rate down comment
    GSX-R ( преди 8 години )
    Бе 80 к.с. тея излагат ли се? Да му сложат двигател от Актуалната Yamaha R1 и ще е 200кс и отново с еднолитров двигател.
  • #10
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Кольо Камиона ( преди 8 години )
    До Анонимен:Не ми звучи правдоподобно, Yamaha би трябвало да са в състояние да изкарат поне двойно повече коне от еднолитров бензинов двигател, и то атмосферни коне, без турбо или компресор. Преди 15 години двулитровия двигател на Honda S2000 беше 240 к.с.
  • #9
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Всичко беше чудесно докато не стигнах до тук "И в двата случая се твърди, че бензиновият мотор е 1,0-литров с три цилиндъра и мощност от около 80 к.с."
  • #8
    5 rate up comment 4 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 8 години )
    А краш тест?
  • #7
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Кольо Камиона ( преди 8 години )
    Ха-ха-ха, редакторът оправи грешката, а тъй като колата е японка, най добре е да използваме Japanese Industrial Standard (JIS) D 1001 за конете :)
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Hawkeye ( преди 8 години )
    Супер, кога ще го пускат!
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Веселяка ( преди 8 години )
    Брей че то мноу тешко туй нящо. А по SAE колко тежи бре Кольо?