IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Компактният кросовър на Infiniti

QX30 излезе на сцената в Лос Анджелис

Компактният кросовър на Infiniti

Най-малкият кросовър в историята на японската марка Infiniti се появи под прожекторите на автосалона в Лос Анджелис, САЩ. Името му е QX30, като ще бъде наличен на световните пазари в средата на 2016 г.
Компактният кросовър на Infiniti
Снимка: Ройтерс

Infiniti QX30 е базиран на хечбека Q30, който екипът ни тества преди седмица. Двата модела имат сходен дизайн, като кросовърът залага на увеличен пътен просвет, защитни елементи на броните и калниците, рейлинги на покрива, джанти с различен дизайн и др.

Интериорите на Q30 и QX30 изглеждат аналогично, като се очаква при кросовъра да се предлагат различни материали и аксесоари.

Що се отнася до задвижването, към момента от Infiniti не са разпространили официални данни. Най-вероятно обаче QX30 ще използва двигателите на хечбека. Това са бензинови и дизелови мотори с четири цилиндъра и турбо. Бензиновите са 1,6 със 122 или 156 к.с., както и 2,0 с мощност 211 к.с. Дизелите са 1,5 със 109 к.с. и 2,2 със 170 к.с.

Трансмисиите за модела са 6-степенна ръчна и 7-степенна автоматична с два съединителя, която е включена в базовото оборудване на по-мощните версии. Задвижването към четирите колела може да предава около половината въртящ момент към задния мост, за да подсигури подобрени проходимост и тракция.

Сред основните конкуренти на новия Infiniti QX30 ще бъде Mercedes-Benz GLA, който всъщност е в основата на японския модел.

Продажбите на QX30 ще бъдат факт в средата на 2016 година. Очаквайте в следващите месеци подробности за характеристиките и цените на модела.

Тагове: infiniti qx30
0 от 500