IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият арабски суперавтомобил има 1000 к.с.

Fenyr SuperSport също залага на двигател от RUF

Новият арабски суперавтомобил има 1000 к.с.

Базираната в Дубай автомобилна компания W Motors разкри подробности за своя втори модел. Той също е спортен, като превъзхожда по характеристики първата машина на производителя - Lykan Hypersport.
Новият арабски суперавтомобил има 1000 к.с.
Fenyr SuperSport. Снимка: W Motors

Новият арабски суперавтомобил носи името Fenyr SuperSport и ще бъде показан по време на стартиращото следващата седмица изложение в Дубай. При него основният акцент пада върху скоростта, мощността и динамиката, се казва в съобщението от W Motors.

Fenyr SuperSport разполага с мощност от 1000 к.с., генерирани от двигател на германското ателие RUF Automobile, специализирано в доработката на автомобили Porsche.

Данни за агрегата на новата кола липсват, но вероятно става дума за подобрена версия на боксеровия мотор, който използва първия модел на арабите - Lykan Hypersport. Това е 3,8-литров агрегат с мощност 770 к.с. и максимален въртящ момент от 1000 Нм.

Твърди се, че освен по-висока мощност новият модел на W Motors ще демонстрира и по-ниско тегло, тъй като ще заложи на широко използване на въглеродни нишки. А това означава, че динамиката му ще бъде значително по-добра от тази на Lykan Hypersport, който спринтира от 0 до 100 км/час за 2,8 сек. и развива 340 км/час.

По-висока ще бъде и цената на новия Fenyr SuperSport, който ще бъде произведен в серия от само 25 екземпляра. Първият суперавтомобил на W Motors се предлага срещу 3,4 млн. долара.

Тагове: ruf w motors fenyr supersport
0 от 500