IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Corolla е най-продаваният автомобил в света

Японският модел има огромен аванс пред втория в класирането

Toyota Corolla е най-продаваният автомобил в света

Най-продаваният автомобил за първите 8 месеца на 2015 г. в световен мащаб е Toyota Corolla, съобщава изданието Focus2Move, което се позовава на свое изследване.
Toyota Corolla е най-продаваният автомобил в света
За този период японският модел е реализирал 869 546 продажби. Така Corolla е увеличила популярността си в сравнение с първите 8 месеца на 2014 г. с 6,3%, сочат данните.

На второто място е VW Golf с 692 508 единици (+15,6%), а на трето – Ford F-Series (588 331, -1,4%).

Топ 20 по продажби за първите 8 месеца на 2015 г.:
Toyota Corolla е най-продаваният автомобил в света

Предстои да видим данните и на други агенции, тъй като през миналите години възникната редица спорове за титлата.

Снимки: Toyota, Focus2Move

Още по темата:
Най-популярните автомобили в света


 

Тагове: toyota corolla
0 от 500
  • #18
    18 rate up comment 9 rate down comment
    Triforce ( преди 8 години )
    Защо си мислиш, че не мога да му платя гражданската? Да не си мислиш, че е 5000 лева на година? Знаеш ли как се смята полица на автокаско? Той човека под теб го написа, че вече няма на кой да се пише тук. Преди 5 години тук влизаха много интересни хора и пишеха за конкретни ситуации и личен опит, а сега се влиза и се пише "Това е ***!". Ама защо е ***, никой не знае. Разваля ли се, тропа ли, не върви ли, гори ли много, кой ли ти знае!
  • #17
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да се преклоним пред хасфтовата изолация! А бетонова, кога?
  • #16
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    @Triforce, ти не можеш да караш Бентли, защото не можеш му плати каското и гражданската. ;)
  • #15
    15 rate up comment 12 rate down comment
    Triforce ( преди 8 години )
    Асфалтовата изолация наистина е много добре, стига сте писали глупости, че някой си сложил асфалт. Вие като искате си изолирайте колата с новата 3-камерна PVC дограма. Само умници в този сайт!
  • #14
    21 rate up comment 8 rate down comment
    Triforce ( преди 8 години )
    Дошо, голфа е на второ място, а сивика чак на шеснайсто, какво ще кажеш, а? :))Голямо изказване, пич!А БЕНТЛИ на кое място е? Аз искам да карам БЕНТЛИ! Хич не ми пука колко продажби имат и дали са номер 73!
  • #13
    17 rate up comment 29 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ей, не ви е срам на умряло куче нож да вадите! Оставете ги ПопФолкВаген в ковчега, който си сковаха сами! Сложете им само капака и кажете:Амин!
  • #12
    12 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Че то това и бебетата го знаят :)Ама я пуснете нещо за грийн дизел, за най-добрите иновации в автомобила, например - употреба на асфалт за изолация и др. подобни, че е скука."Aааа, как така може да обиждаш Вурстваген, като пропускаш да споменеш едно от най-важните им технологични подбрения, а именно коланното окачване на ВАГ- то направо ги изтреля в Космоса!
  • #11
    17 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Че то това и бебетата го знаят :)Ама я пуснете нещо за грийн дизел, за най-добрите иновации в автомобила, например - употреба на асфалт за изолация и др. подобни, че е скука.
  • #10
    23 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Къде е тук новината?Toyota Corolla от 1974 г. е най-продаваният автомобил в СВЕТА. Повтарям в СВЕТА за неразбралите!Едно е да продаваш на 1 континент, където да пишат законите за теб и да те толерират и да препродават по между си търговските представители (сещате се за кой говоря) и съвсем друго е да продаваш в цял свят. Да продаваш заради качествата на автомобила, а не заради негативната кампания, лъжите, пропагандата и задкулисните игри,плащайки на медии да те изкарват най-добър.БравоТойота!
  • #9
    23 rate up comment 26 rate down comment
    doc ( преди 8 години )
    Корола, в класациите винаги е била между първите по надежност,здравина,удоволствие от шофирането,винаги е била с най-много екстри,недостижими за конглокентите от компактния клас!Кола-легенда с над 40 МИЛИОНА продадени автомобили от 1966 година,любима кола на хора от Северния полюс до Екватора.Това е положението!