IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota ще бори Juke с хибрид

Auris Cross излиза още догодина

Toyota ще бори Juke с хибрид

Toyota не крие амбициите си да се наложи в класа на субкомпактните кросовъри, където властелин е Nissan Juke. За целта най-големият производител на планетата вече е напълно готов със серийна версия на концепта C-HR, която ще покаже на автосалона в Женева през март догодина.
Toyota ще бори Juke с хибрид
Стартът на продажбите е предвиден за началото на лятото на 2016 г., като се очаква моделът да носи името Auris Cross и да се предлага не само в бензинови и дизелови версии, но и като хибрид - нещо, което до момента не е правено в този сегмент. За целта кросовърът е изграден на платформата TNGA (Toyota New Global Architecture), използвана и за новата генерация на Toyota Prius.

За разлика от концепта, серийната версия на Toyota CH-R няма да се предлага с 3 врати, а само с 5, което е далеч по-практично. На размери моделът ще бъде съпоставим с Nissan Juke, като дължината му ще бъде 4135 мм, широчината – 1765 мм, а височината 1565 мм. Същевременно обаче вътрешното пространство ще бъде близо до това на по-големия Qashqai, твърди информацията.

Лично шефът на компанията Акио Тойода е поставил задача дизайнът на автомобила да бъде смел и екстравагантен, така че Auris Cross ще се опита да конкурира Juke и с атрактивния си външен вид. Останалите съперници на новия кросовър на японците са също добре познати - Opel Mokka, Honda HR-V, Mazda CX-3 и Peugeot 2008.

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Колата ще е изцяло нов модел и няма нищо общо с Auris, затова и няма да се казва Auris Cross, a C-HR. По-голяма е и отвън и отвътре от Juke.И, ако списващият тук си даде мааааалко зор да погледне снимките на концептуалния модел, ще забележи, че той също е с 5 врати, макар и дръжката за отваряне на задната врата да е хитроумно скрита в горната й част.Дизел, поне в началото, няма да има. И няма да стартира лятото, а зимата на 2016.
  • #8
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ето колко ми струва обслужването в тойота:http://prikachi.com/images.php?images/335/8306335A.jpgСега очаквам *** да покаже колко миу струва неговото обслужване! Знам, че няма да може, защото кварталните майстори за поправките на немските талиги, фактури не издават. Искам да покаже той, колко му струва обрслужването на Тойота, чиято цена се връзва на цената на БМВ. Хайде лъжльо, чакаме те!
  • #7
    13 rate up comment 2 rate down comment
    до: 100% ( преди 8 години )
    ***, пак ли ти бе! Пак ли ти бе ВАГонетко куха! Не се спираш ей! Лъжите ти край нямат също, като лъжите на любимата ти компания WCваген.135,98 лв. с ДДС ми е обслужването на Тойотата бе селски в сервиза на Тойота. Какво му е скъпото да те попитам? Кое? Маслото е пълна синтетика 5W30. Я кажи кое е скъпото? Покажи скъпа фактура да те видим или поне покажи фактура от ВАГ, ако изобщо имаш такава! Хайде давай лъжецо! Ти си! Докажи, че не си лъжливия *** или пак ще си останеш същия!
  • #6
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Вървете в сервиз на БМВ да видите как клиентите докато чакат да си платят как струйки пот се стичат от тях.*** пълни със скапана електроника.Всички немски кашони са трошляци.Нищо лично към БМВ.
  • #5
    18 rate up comment 1 rate down comment
    do 100 % ( преди 8 години )
    100 % не си обслужвал не-гаранционно БМВ, за да ги разправяш тия :)
  • #4
    5 rate up comment 25 rate down comment
    100% ( преди 8 години )
    Балъците се радват на 6 год. гаранция, но това е огромно дърво. Принуждават те 6год. да си правиш всяко обслужване в сервиз на Тойота, където цените са адови и една скапана тойотка ти се връзва на цената на БМВ. Ама балъците се радват....
  • #3
    25 rate up comment 4 rate down comment
    doc ( преди 8 години )
    Toyоta изби рибата,няма спиране!
  • #2
    21 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    изглежда супер, особено на фона на настъпената жаба juke...
  • #1
    27 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Изглежда страхотно. От субкомпактните кросовъри, този модел на Тойота, най много ми харесва. Ако излезес подобна визия, без съмнение ще бъде хит на пазара. Предполагам ще има и хибридна версия, която ще се харчи, като топъл хляб. Особено с гаранция 6 г., 200 000 км. и 10 г. на батерията. Вдигнаха много високо летвата този път.