IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го Fiat 124 Spider

Снимки на кабриолета без камуфлаж

Ето го Fiat 124 Spider

Първи снимки на новия спортен кабриолет на Fiat, за който се очаква да приеме името 124 Spider, се появиха в интернет. Кадрите са заснети по време на официална фотосесия на модела в Калифорния, САЩ, като ги разпространи Automedia.com.
Ето го Fiat 124 Spider
От информацията става ясно, че това е предпроизводствена версия, която демонстрира официалния дизайн на кабриолета. Такива модификации често се използват за автосалони и дори за представяния с тест драйв.
Ето го Fiat 124 Spider
От снимките ясно се вижда близката връзка на Fiat 124 Spider с новата Mazda MX-5. Това е очаквано, тъй като двата автомобила използват аналогична архитектура. При италианската кола обаче е използван различен дизайн, който е повлиян до голяма степен от оригиналния 124 Spider, създаден през 60-те години на миналия век от Pininfarina.
Ето го Fiat 124 Spider
Наличен е и кадър на интериора, от който става ясно, че дизайнерите на Fiat не са проявили особена креативност при направата му. Салоните на 124 Spider и MX-5 изглеждат буквално еднакво, но пък този на японската кола вече получи признание за ергономичността и качеството на материалите.
Ето го Fiat 124 Spider
Официална информация за задвижващите агрегати към момента липсва. Заснетият автомобил има автоматична кутия, но Fiat ще предлага модела и с ръчна трансмисия с 6 степени. Очаква се 124 Spider да се оборудва с 1,4-литров бензинов двигател със 180 к.с., докато за версията на Abarth най-вероятно ще бъде избран 1,75-литровият мотор от Alfa Romeo 4C.

Премиерата на Fiat 124 Spider трябва да се състои преди края на тази година. Моделът на Abarth очакваме през първата половина на 2016 г.

Снимки: Automedia.com

Тагове: mazda mx-5 fiat 124 spider
0 от 500
  • #5
    17 rate up comment 1 rate down comment
    v1per ( преди 8 години )
    Какъв Прелюд ве колега, болен ли си?Фиат 124 си е чист roadster, ако изпитваш затруднения със значението, питай, ще ти обесним :) Няма съмнения, че 2те коли (124 и МХ5) ще бъдат еднакви, въпроса е кой производител ще оборудва шасито с по-добър агрегат.
  • #4
    11 rate up comment 5 rate down comment
    41054 ( преди 8 години )
    Изглежда много добре. Ако цената е приемлива, бих си го взел за втора кола.Иначе S2000 наистина е доста тясна и малка. Не бих казал, че са от един клас. В момента Хонда няма такова купе, този ФИАТ е с размерите на Prelude, а S2000 си е чист роудстър.
  • #3
    6 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    tabloto e silna interpretaciq na Audi TT, zashto li veche daje ne se ochudvam...
  • #2
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Доше, аз съм 190 / 105 кг и съм се качвал в С2000...ами не можах да и затворя вратата, краката ми опираха на волана , а седалката беше дадена максимално назад! затова написах качвал а не карал...защото не можах да я карам колкото и да ми се искаше ;)
  • #1
    9 rate up comment 17 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Честно казано не ми харесва.Предпочитам HONDA S2000