IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дъщерята на Пол Уокър съди Porsche

Актьорът загина при катастрофа с модел на марката

Дъщерята на Пол Уокър съди Porsche

Дъщерята на загиналия в автомобилна катастрофа Пол Уокър съди Porsche - компанията производител на спортното возило, в пламъците на което актьорът и звезда на поредицата "Бързи и яростни" намери смъртта си преди близо две години, предава Ройтерс, цитирана от БТА.
Дъщерята на Пол Уокър съди Porsche
Снимка: Ройтерс

Медоу Рейн Уокър е завела делото за непредумишлено убийство в съд в Лос Анджелис. В иска се посочва, че компанията производител на спортното Porsche Carrera GT, в което загина Пол Уокър, е "икономисала" от обезопасителни характеристики на автомобила, които са могли или да предотвратят катастрофата, или поне да запазят живота на двамата пътници.

Пол Уокър загина на 30 ноември 2013 г. Актьорът беше пътник в червената Carrera GT, управлявана от неговия приятел и бизнес партньор Роджър Родас, който също намери смъртта си в катастрофата в Санта Кларита, Калифорния.

В иска се посочва още, че от компания Porsche са знаели, че моделът има "история на нестабилност и проблеми с контрола".

"Ако не бяха тези конструктивни недостатъци, Пол Уокър щеше да е жив", се казва в съдебния иск.

Разследващите катастрофата посочиха като причина за нея превишената скорост, с която Роджър Родас е управлявал автомобила, припомнят агенциите. Миналата година дело срещу компания Porsche заведе и вдовицата на Роджър Родас, Кристин.

Представители на автомобилния производител не са коментирали новия иск.

0 от 500
  • #7
    21 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ако се бе метнал от прозореца на 10ти етаж господ ли щеше да съди че е измислил гравитацията. или Исак Нютон ?
  • #6
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    То там някой може да заведе дело щото си го погледнал по начин който не му харесва. Все едно някой да си играе с нож да се намушка с него и дъщеря му да съди компанията която произвежда ножовете. Или пък с пистолет...
  • #5
    23 rate up comment 6 rate down comment
    unA ( преди 8 години )
    Със 150км/ч - такива последици са почти неизбежни.
  • #4
    15 rate up comment 23 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Само съд за германските мошеници и некадърници.
  • #3
    29 rate up comment 9 rate down comment
    Йори ( преди 8 години )
    Много ме дразнят алчните американски адвокатчета, които се опитват от всяка човешка драма да изкарат някой сребърник. Сега ще му ровят кокалите на човека да доказват, че срещу физичните закони не може да се рита. Аз ако съм на мястото на Порше ще заведа насрещен иск, защото с безразсъдното си некадърно каране с превишена скорост, освен смъртта си, тоя *** уронва престижа на марката. А и те са се шибнали със 130 км/ч. в дърво до пътя. В каквато и кола да са били, пак щяха да са пътници.
  • #2
    17 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Няма защото още тогава от порше бутната пари и становището е превишена скорост. А всички знаеха, дори и независими експерти, че заради проблемите на поршето и стъпването върху маркировка, което ги е засилило ( проблемите ) се е стигнало до инцидента.Както виждаме в последните дни ВАГ са царе на лъжите и манипулациите, така че малко ще е борба с вятърните мелници.
  • #1
    23 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    на бас че няма да успее да ги осъди