IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дъщерята на Пол Уокър съди Porsche

Актьорът загина при катастрофа с модел на марката

Дъщерята на Пол Уокър съди Porsche

Дъщерята на загиналия в автомобилна катастрофа Пол Уокър съди Porsche - компанията производител на спортното возило, в пламъците на което актьорът и звезда на поредицата "Бързи и яростни" намери смъртта си преди близо две години, предава Ройтерс, цитирана от БТА.
Дъщерята на Пол Уокър съди Porsche
Снимка: Ройтерс

Медоу Рейн Уокър е завела делото за непредумишлено убийство в съд в Лос Анджелис. В иска се посочва, че компанията производител на спортното Porsche Carrera GT, в което загина Пол Уокър, е "икономисала" от обезопасителни характеристики на автомобила, които са могли или да предотвратят катастрофата, или поне да запазят живота на двамата пътници.

Пол Уокър загина на 30 ноември 2013 г. Актьорът беше пътник в червената Carrera GT, управлявана от неговия приятел и бизнес партньор Роджър Родас, който също намери смъртта си в катастрофата в Санта Кларита, Калифорния.

В иска се посочва още, че от компания Porsche са знаели, че моделът има "история на нестабилност и проблеми с контрола".

"Ако не бяха тези конструктивни недостатъци, Пол Уокър щеше да е жив", се казва в съдебния иск.

Разследващите катастрофата посочиха като причина за нея превишената скорост, с която Роджър Родас е управлявал автомобила, припомнят агенциите. Миналата година дело срещу компания Porsche заведе и вдовицата на Роджър Родас, Кристин.

Представители на автомобилния производител не са коментирали новия иск.

0 от 500
  • #17
    4 rate up comment 6 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    "Вижте F 1 и ще разберете какво е безопастност"Я сега виж клипчета в Тубата от катастрофите на Раценбергер и Айртон Сена и пак плямпай за безопасност.Къде са и двамата???Като няма в главата и тежи крака така става.Не колата е виновна,тя сама не вдига 160,нали???Трябва някой да натиска ***.
  • #16
    3 rate up comment 3 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Родас е бил състезател.Участва в автомобилни състезания заедно с Уокър.И през април 2013 катастрофира на пистата.Опитен шофьор,може да се каже.А в същия момент се прави на селски *** с кола,която не търпи грешки.И то в града с маса ограничения,които явно не спазва.Няма как със 160 да се правиш на герой в града.После колата била виновна.Много младежи се изтрепаха заради тези филми.В реалността Не е като на кино обаче.Не може да лопнеш в дерек,да гръмне колата и да излезеш с леко развят алаброс.
  • #15
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Ime ( преди 8 години )
    "Ако не бяха.."Ами то ако и приятелят му не беше карал с превишена скорост, то нямаше и да се блъснат... Що не съди семейството му...Анонимен стъпване на маркировка и засилване? Май много суперсоник си играл... В реалният живот нитро по улиците не се търкаля.Анонимен, запалила се е, защото скороста е била висока и пораженията явно са били сериозни. Ако се беше ударил с нормална скорост надали щеше да се запали.
  • #14
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да, сериозно!Какво показваш снимка на изгорялата кола? Тя е изгоряла, защото системата не е сработила и за това немската бричка е в това състояние. Те за били живи в колата след удара, но са умрели, защото са изгорели. Значи стабилността на колата е фабрично лоша, проблеми с окачването и системата за спиране на горивото. Удара не е по резервоара, за да пламне. А и той се слага на защитено място, особено при спортните автомобили. Запалването му е нещо изключително трудно да се случаи.
  • #13
    7 rate up comment 4 rate down comment
    :-0 ( преди 8 години )
    Система за спиране на горивото? Сериозно ли?http://designyoutrust.com/wp-content/uploads/2013/12/Paul-Walker-Car-Crash-650x429.jpg
  • #12
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Само съд за ВАГ, докато си оправят смотаните коли!Колко народ се изтрепаха с Алуди ТТ, докато замажат положението, а?
  • #11
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Като стана катастрофата, първите заключения на полицията бяха, че колата е загубила контрол на завоя и се е блъснала. За този модел се знае, че малка неравност и го правят неуправляем. След няколко дена само полицията си смени коренно заключенията и казаха за висока скорост. А запалването на колата на какво се дължи питам. Значи и системата за спиране на горивото при катастрофа не е функционирала. Абе най-вероятно няма да разберем истината, но дано да бъде все установена истинската причина!
  • #10
    19 rate up comment 5 rate down comment
    BRAT ( преди 8 години )
    Тука схемата е: Ако мине! То по същата логика защо децата на покойната лейди Даяна не осъдиха мерцедес, че не са обезопасили колата допълнително срещу удар в стълб с над 160!Лека му пръст на Уокър, готин актьор беше, ама това е леко грозно вече.
  • #9
    14 rate up comment 9 rate down comment
    ogalb ( преди 8 години )
    Колата отговаря на всички изисквания за движение по обществени пътища, при инцидента няма повреда или отказ на обезопасителна система на автомобила. От там нататък за обезщетение само застраховка живот.
  • #8
    11 rate up comment 19 rate down comment
    Ауто билд за 2 лева ( преди 8 години )
    Пол беше жив след удара и се опитваше да излезе от горливото рапърско возило (видях го от бързо свален клип).Вижте F 1 и ще разберете какво е безопастност и с каква скорост са ударите.То се писа и за стари гуми и т.н. Време е ВАГ да си плати и остане в забвение !!! Държава в държавата, спонсор на партии и правителства. ПОЗОР!