fallback

Въвлякоха BMW в дизеловия скандал

2,0-литровият дизел бил 11 пъти над нормата, BMW отрича всякакви машинации

Дизеловият скандал, който разтърси концерна Volkswagen, вече чука на врата на друг голям германски производител - BMW. Автомобили с дизелов агрегат на базираната в Мюнхен компания произвеждат отровни азотни оксиди, които са 11 пъти по-високи от допустимото в ЕС, твърди в днешния си брой германското издание AutoBild. Снимка: BMW Моделът BMW X3 xDrive 20d с 2,0-литров дизелов мотор е бил подложен на тест от Международния съвет за чист транспорт (ICCT), като резултатите са показали, че азотните оксиди са цели 11 пъти над нормата, сочи информацията. "Нашите данни са категорични, че Volkswagen не е единствената компания с подобен проблем", казва пред изданието Петер Мок от ICCT. Но пояснява, че това съвсем не означава, че е използван софтуер за манипулиране на данните. От BMW коментират, че техните автомобили не са оборудвани с подобен софтуер. И допълват, че ще се свържат с ICCT, за да получат подробности за проведеното от тях изследване. Според ръководството на баварците обаче няма да има разлика между обявените досега показатели и тези от тестовете. Заради информацията акциите на базирания в Мюнхен производител поевтиняха с 10% само в рамките на днешния ден, като достигнаха нива от 72.05 евро. Акциите на другия голям немски концерн - Daimler, също се повлияха от общата несигурност в сектора, отбелязвайки спад с 3,5 на сто.

Тагове:
fallback
  • #5
    :) ( преди 9 години )
    Швабите го закъсаха. Толкова са технологично изостанали горките.
  • #4
    Закривай ( преди 9 години )
    Закривай всички дизелови двигатели!!!
  • #3
    samo vw ( преди 9 години )
    Това не е вазможно само злобарите от гм и тошота могад да напишат такава простотия срещто най съваршената нация в света немските инженери ги пише още в библията момчетаДядо господ създаден човека от плат и кръв а немеца от метална сплав с течаща вав вените нафта
  • #2
    mmm ( преди 9 години )
    Ами така ще е като не се следва стрикно американската политика за Сирия и не само...получаваме шамар от добрия си "съюзник"
  • #1
    OPS ( преди 9 години )
    Тия го подкараха по домова книга. Ехххх да бях заложил на къси позиции, опции за поефтиняване на акциите на немските компании на фондовата борса. ..щях да изкарам за един баварец М4 - не ме бърка колко е над нормите :)))
fallback
Последни