fallback

Въвлякоха BMW в дизеловия скандал

2,0-литровият дизел бил 11 пъти над нормата, BMW отрича всякакви машинации

Дизеловият скандал, който разтърси концерна Volkswagen, вече чука на врата на друг голям германски производител - BMW. Автомобили с дизелов агрегат на базираната в Мюнхен компания произвеждат отровни азотни оксиди, които са 11 пъти по-високи от допустимото в ЕС, твърди в днешния си брой германското издание AutoBild. Снимка: BMW Моделът BMW X3 xDrive 20d с 2,0-литров дизелов мотор е бил подложен на тест от Международния съвет за чист транспорт (ICCT), като резултатите са показали, че азотните оксиди са цели 11 пъти над нормата, сочи информацията. "Нашите данни са категорични, че Volkswagen не е единствената компания с подобен проблем", казва пред изданието Петер Мок от ICCT. Но пояснява, че това съвсем не означава, че е използван софтуер за манипулиране на данните. От BMW коментират, че техните автомобили не са оборудвани с подобен софтуер. И допълват, че ще се свържат с ICCT, за да получат подробности за проведеното от тях изследване. Според ръководството на баварците обаче няма да има разлика между обявените досега показатели и тези от тестовете. Заради информацията акциите на базирания в Мюнхен производител поевтиняха с 10% само в рамките на днешния ден, като достигнаха нива от 72.05 евро. Акциите на другия голям немски концерн - Daimler, също се повлияха от общата несигурност в сектора, отбелязвайки спад с 3,5 на сто.

Тагове:
fallback
  • #35
    mmm ( преди 9 години )
    Aма в това,че vw са мамили почти никой не се съмнява,или пък кой е вярвал на официалните данни на производителите за разхода и вредните емисий ?! То това всички го знаем и то не от вчера или от миналата година! И както веднага писах сигурен съм,че американското правителство е знаело доста преди да го провъзгласи-проблема,сега се оказва,че са знаели от 2014 и били им дали време да се поправят Ха Ха..и изведнъж 18млрда глоба,дори и да не я вземат според мен целта си я постигнаха..
  • #34
    RRE S3 ( преди 9 години )
    I za glupacite e vidno 4e shtom folksvagen si prizxnavat sa izmamnici zaradi nekadyrnostta si i kalpavite si dizeli.
  • #33
    Xexe ( преди 9 години )
    Da dragi glupatsi zamurseniqt vuzdux e prichinitel na rak alergii i tn.I shibaniqt dizel e vreden ne sluchaino gi zabranqvat navsqkude.Samo tupiq bulgaristanets tsvili v unison s nemskite svine.
  • #32
    Анонимен ( преди 9 години )
    Те още римляните са го прилагали "Разделяй и владей", та и ние така - едни срещу други и накрая пИчели кой? Та, наместо да се караме да ги подкараме :)
  • #31
    Анонимен ( преди 9 години )
    В момента върви едно от най големите изложения за автомобили, но ... нали 6 от 10те статии днеска са за проблема на VW (вкл. пенсията на шефа който си тръгна заради проблема и някой дето си изкупува акциите от VW и т.н.) вместо за това кой какво е показал на изложението.
  • #30
    Анонимен ( преди 9 години )
    И за глупаците вече е видно, че проблема е политически или минимум за едни пари и пазарни дялове.Тука се хванахте за гушите все едно е въпрос на живот и смърт.Осъзнайте се малко - вижте например колко хора гинат по пътищата - всеки ден гледаме размазани коли по новините. Кажете сега кой проблем е по-голям?
  • #29
    Анонимен ( преди 9 години )
    Каквато и медиа да отворя (последно HBR дето е много далече от автомобилите)ме посреща статия за азотните оксиди на VW.Това ли е най големия проблем на човечеството?!?Ами войните в близкия изток и африка - там ежедневно колят жени и деца?Ами бежанците в Европа и в нашата страна които са на път да унищпжат ЕС и да предизвикат конфликти на балканите (които м/у другото вече започнаха - вж. Сърбия и Хърватска)Хората които умират от глад в Африка и Азия?Егати световния проблем направихте
  • #28
    ммм ( преди 9 години )
    Абе каквото и да си лаем...колкото и да плюем по германците,до вчера по руснаците утре може да са англичаните ... проблемите накрая и върху наще глави ще се стоварят.! А някои там си плете кошницата и су гони целите на всяка цена! Е ама ние даже и му се кланяме! И накрая пак да не чакаме " братушките"...
  • #27
    Кольо Камиона ( преди 9 години )
    Както неведнъж съм писал тук, аз съм любител на немските автомобили и по специално на БМВ, но тези разкрития са скандални. Надявам се разследващите органи да стигнат до дъното и всяка една компания която е лъгала както клиентите, така и държавните контролни органи да си понесе последствията и да си плати с лихвите за гяволъка
  • #26
    Анонимен ( преди 9 години )
    Та Меркел май го играе троянец. Има такова правило в психологията, когато смажеш психиката на един индивид с много и сериозни проблеми той става лабилен. След това му даваш решение (които му трябва на психоагресора) и атакувания го приема безприкословно. Това е отработено и се прилага на групи от хора, на цели народи дори. В тая ситуация са просто стадо. Всичко случвашо си е мноооого сериозно мислено и систематично прилагано според плана. Който мръдни или физически се ликвидира или компромати.
fallback
Последни