IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Има ли смисъл в лаунч контрола?

Видео сравнява BMW M4, Mercedes-AMG C63 S и Porsche 911 Carrera 4 GTS с малкото VW Polo

Има ли смисъл в лаунч контрола?

Модерните спортни машини се оборудват с автоматични трансмисии и системи за бърз старт (Launch Control), за да могат да предоставят максимално добро ускорение. Така е поне на теория. Как обаче се представят тези технологии в реална ситуация? Това провери Auto Express в най-новия си сравнителен тест.

Британците изправят една срещу друга три расови спортни коли - BMW M4, Mercedes-AMG C63 S и Porsche 911 Carrera 4 GTS. На стартовата решетка присъства и един по-различен автомобил - VW Polo с 1,0-литров двигател.

Поясняваме - идеята на Auto Express е да провери доколко са полезни системите за бърз старт в реални условия, тъй като самото им активиране изисква известно време.

Правилата на състезанието са следните - при даване на старт, шофьорите на трите спортни коли трябва да активират своя Launch Control, след което да потеглят. Така малкото Polo получава лека преднина, тъй като има ръчни скорости и може да потегли моментално.

Кой е по-бърз при подобни условия вижте във видеото. Ние само ще отбележим, че за стартирането на лаунч контрола на Porsche 911 Carrera 4 GTS са необходими 3,8 секунди. При BMW M4 времето е 4,5 сек, а при Mercedes-AMG C63 S - 6,0 сек.

 

0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Поредния евтин пи ар на вАГ и същевременно нагледен пример с какви ненужни екстри са пълни "премимум" автомобилите, така че в един момент да се превърнат в ненужни кошници за балъци.
  • #14
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Обаче в края на клипа просто резонанса е уникален... :D
  • #13
    4 rate up comment 1 rate down comment
    ххх ( преди 8 години )
    Мене ми не требва контрол ами свобода
  • #12
    1 rate up comment 3 rate down comment
    iiiii ( преди 8 години )
    toq klip nqma smis1l
  • #11
    5 rate up comment 2 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Не знам колко лесно се включва лънч контрола и колко е ползата от него,но е факт,че умрял "половер" за 20 000 евро разби 3 бегачки за по 120000 евро.А ползата от цялото видео е единствено.....забавление.А както е написал Йори,който иска да се гони по светофарите с такива коли,просто дава газ до ламарината и поло-то ще изчезне за 5 секунди от огледалото.
  • #10
    16 rate up comment 8 rate down comment
    Йори ( преди 8 години )
    Какъв точно тест е този, че не схванах? Някакъв скрит ПР на Полото ли беше? Нещо друго? Значи:- Ако искам да отчитам как най-бързо ще стигна от 0-100, да, ще включа лаунч контрола.- Ако искам да дръпна *** Поло на светофар, с който и да е от тия зверове, освен че ще ме е срам да се занимавам, хич няма да ми трябва лаунч, а просто ще си натисна *** на газта и го забравям назад в историята.Та, продължавам да се чудя защо, по дяволите, правят такива губивреме измислени "тестове"!?
  • #9
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Йордан ( преди 8 години )
    Естествено, че е безполезно видеото ... Нелепо е да чакаш да светне зелено и тепърва да ръчкаш копчалъците из менютата за лаунч контрол. Това е като при онези стари състезания от началото на миналия век, където пилотите застават на нисък старт с/у колите и първо бягат до тях и след това палят и тръгват (който запали) и да ги сравняваш с пилот в кола чакаш флагчето за старт само. Странно е, че в Алфа Жулиета има бутон за лаунч контрол, който директно го вкл/изкл.а при тези коли ръчкаш в менюта.
  • #8
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ами нека е сложно...така ако човека стигне до включване на "Launch control" означава, че се е поинтересувал, че е прочел и е подготвен за това което следва! А не с натискане на едно копче и после да има "изненада"...
  • #7
    35 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Те за улеснение са направили включването на лънча чрез комбинация от натискания и превключвания, задържаш двете лостчета, след което мръдваш скоростния лост на D, след което изключваш ЕСП, след което включваш тракшъна, два пъти натискаш копчето за затваряне на предно ляво стъкло, след което подаваш звуков сигнал с клаксона, отваряш пепелника и натискаш веднъж запалката, след което натискаш на радиото копчето за позиция 1. следва бързо влизане в менюто на борд компа и избираш сетингс, от там в меню сппорт избираш лънч контрол, след което затваряш менюто и натискаш бутона на климатика, врътваш вентилацията на мин. След което даваш скоростния лост на спорт и готово. Толкова е лесно и просто.
  • #6
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Какво значи подигравка, колко пъти ще използвате "launch control" и къде..на светофара?! Застава до вас някой на светофара и си включвате "launch control"..и му правите "ластик"...сериозно ли!?