IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-достъпният M-модел на BMW става по-мощен

Следващото спорто купе 2-Series ще има 340 к.с.

Най-достъпният M-модел на BMW става по-мощен

В момента повечето от феновете на спортните коли на BMW считат купето M235i за идеологически наследник на M3 от поколение E30. Това е най-вече заради компактността и управляемостта на най-достъпния като цена модел, разработван от подразделението M GmbH.
Най-достъпният M-модел на BMW става по-мощен
Според изданието Bimmer Post в близките 2 години купето ще претърпи фейслифт, като ще получи напълно нов мотор. Сегашния редови 6-цилиндров двигател N55 ще бъде заменен от агрегат, който ще запази същия обем – 3,0 литра, но ще бъде по-мощен с 15 к.с. Така след фейслифта моделът ще разчита вече на 340 к.с., което съответно ще промени и името му на M240i.

Освен нов двигател, купето ще получи и редица допълнителни опции в оборудването, сред които е и достъп до интернет чрез Wi-Fi. Изменения ще има и в дизайна на купето, но те няма да бъдат съществени.

Преди фейслифта на M235i баварците ще покажат още два компактни спортни модела. Още през тази година трябва да излезе BMW M2, а догодина ще се появи и негова екстремна версия - M2 CSL.

Снимка: BMW

 

Тагове: bmw 2-series bmw m2
0 от 500