IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И BMW 3-Series стана хибрид

Модификацията 330e получи агрегат с мощност 252 к.с.

И BMW 3-Series стана хибрид

Пореден ден - пореден хибрид от BMW.  Днешната премиера е за седана 3-Series, чиято нова модификация носи името 330е и представлява хибрид, чиито батерии могат да се зареждат от електрическата мрежа.
И BMW 3-Series стана хибрид
В силовия агрегат на седана са включени 2,0-литров бензинов двигател със 184 к.с., електромотор с 88 к.с., 8-степенна автоматична скоростна кутия и комплект литиево-йонни батерии. Общата мощност на автомобила е 252 к.с. и 420 Нм въртящ момент.

Хибридното 3-Series ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,1 секунди, а максималната му скорост е 225 км/ч. Само на електричество седанът може да измине до 40 км. Смесеният разход на гориво е 1,9-2,1 л/100 км, което означава, че с пълен резервоар и заредени батерии автомобилът може да измине около 600 км.
И BMW 3-Series стана хибрид
Машината има няколко режима, които оптимизират работата на хибридния агрегат. При включването на режима Max EDrive седанът се придвижва само на електричество със скорост до 120 км/ч, като двигателят с вътрешно горене се задейства само при рязко натискане на педала на газта.

При режима Save Battery агрегатът се настройва така, че да пести максимално запаса на електроенергия. При поставяне на селектора на трансмисията на положение S електромоторът и двигателят с вътрешно горене работят на пълна мощност.
И BMW 3-Series стана хибрид
Блокът батерии на седана е разположен под багажника, чиито обем е намален от 480 на 370 литра. Въпреки това инженерите на BMW са категорични, че са успели да запазят идеалното разпределение на тежестта между двете оси – 50:50.

Продажбите на хибридното BMW 3-Series стартират още в началото на 2016 г.
И BMW 3-Series стана хибрид
Снимки: BMW

Тагове: bmw 3-series bmw 330e
0 от 500
  • #34
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Разбират си работата ( преди 8 години )
    Гледайте и се учете какво е перфектен баланс-50:50. Бмв ги разбират тези работи а 0-100 е 6.1 сек от 252 к.с в кола за 5 души и багажник.....Шапки долу!
  • #33
    3 rate up comment 5 rate down comment
    до ; до:оххх ( преди 8 години )
    Жегна ли се гражданче> http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/23560-toyota-pribra-v-servizite-1-75-mln-avtomobila/Предишната голяма сервизна акция на японския производител бе през април, като засегна 6.4 млн. автомобил. От тях 3.5 млн. бяха вкарани в сервиз заради евентуален проблем с въздушните възглавници, а други 2.3 млн. заради лошо закрепени предни седалки.бАСИ, 6,4млн коли - мн са качествени и технологични.
  • #32
    1 rate up comment 3 rate down comment
    !!! ( преди 8 години )
    Що бе не ти е ли е смешно?!
  • #31
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Гледай клипчета детенце и точи лиги! Като изкараш книжка и събереш пари за кола, има вероятност да разбереш, че действителността не е като в рекламните клипове!
  • #30
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Чудя се само как родните селски джигити ще си купуват хибриди. То не е ли пушещо-тракащ дизел или с АГУ не е никакво БМВ.
  • #29
    4 rate up comment 3 rate down comment
    до: оххх ( преди 8 години )
    Добре си се кръстил. Явно Тойота ти влиза доста надълбоко...Ще то от няколко години все се върти партенката, че Тойота не са първи, а накрая на годината все са първи. Е що така бе селски? Стига е дъвка тая партенка! Знам, че мирише и ти харесва, но недей ни я навира и на нас. Ние ВАГенски партенки не ручаме. Я кажи колко загинаха1 Явно знаеш по-добре нещата. Кажи колко доказани случая има! В САЩ не успяха да докажат нито един, но явно ти имаш доказателства.
  • #28
    3 rate up comment 4 rate down comment
    оххх ( преди 8 години )
    Тойота вече не е номер едно в света по продажби зашо ли? Ми те всяка година по 100 сервизни акции. Колко загинаха заради японските *** на тая марка>
  • #27
    6 rate up comment 8 rate down comment
    До долния ( преди 8 години )
    Гроздето е кисело нали? Ако имаше пари за БМВ, Тойота щеше е селслаката марка. ***
  • #26
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Селската марка БМВ на крилете на Тойота ще вземе найстина да стане модерна и да оцелее.
  • #25
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Каква динамика в БМВ като са *** тежащи над 2 тона.