IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Toyota Prius ще бъде коренно различна

Четвъртото поколение на модела ще предлага и 4х4

Новата Toyota Prius ще бъде коренно различна

Премиерата на новата, четвърта генерация на най-продавания хибрид на планетата – Toyota Prius, ще се състои на 8 септември в Лас Вегас. Това съобщи един от топ мениджърите на японската компанията пред изданието Automotive News.
Новата Toyota Pruis ще се появи на 8 септември
Моделът в синьо е plug-In модификацията. А возилото, чийто дизайн напомня този на водородната Toyota Mirai, е стандартната версия на Prius. Снимка: Autonet

Една от основните новости при модела ще бъде промяната в конструкцията. Първото поколение на Prius беше седан, а второто и третото – хечбек, който също се продаваше добре, но често бе критикуван заради скучния си външен вид.

Новата генерация трябва да промени именно това. Моделът ще се превърне във фастбек, който ще трябва да привлича клиенти и с модерния си дизайн. Автомобилът ще се обзаведе със светодиодни фарове, напълно преработен салон и информационно-развлекателна система с голям екран.

Официално е известно, че новата Toyota Prius ще поучи глобалната платформа на марката TNGA, което трябва да доведе до подобряване на управляемостта. Освен това хибридът ще бъде по-лек и по-икономичен от предшественика си.

Задвижващият агрегат, в който влизат 1,8-литров бензинов двигател и електромотор, ще разполага със 150 к.с. Освен това моделът ще получи система за задвижване на четирите колела, която ще се предлага като опция, както и възможност за безжично зареждане, твърди информацията.

Новият Prius ще се предлага в две версии - хибрид (Hybrid) и хибрид с възможност за зареждане от ел. мрежата (Plug-In Hybrid). Твърди се, че средното потребление на гориво при Plug-In Hybrid ще бъде само 1,42 л/100 км. При стандартния хибрид разходът ще бъде 2,5 л/100 км.

Тагове: toyota prius
0 от 500
  • #16
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    все същия кокошарник си е. динамика на обезглавена муха.
  • #15
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ми хубаво вместо да ми пишете минуси купете си я.Като гледам така приуси по улиците няма.Всичко е вност от германия бивши таксита.
  • #14
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Лютфиместан Пеефски ( преди 9 години )
    Ха хаесва ми, че и цветовете са решени в тон "Химическа Тоалетна" Каквото всъшност произвежда марка ТЪПОТА
  • #13
    4 rate up comment 12 rate down comment
    .!. ( преди 9 години )
    Трошльота наистина е космически кораб! НО Бутафорен пластмасов МАКЕТ на такъв от нискобюджетна холивудска продукция от 80тте години !
  • #12
    3 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Сякаш някой от нас може да си я купи.Но иначе да доста грозен автомобил.Нещо средно между комби и хечбек.ъъъъ миниван по японски? хаха
  • #11
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Приус е уникален автомобил. Не случайно е най-продаваният хибрид в света. миналата година се чакаше 8 месеца за Приус. От Тойота ми казаха, че не можели да насмогнат с поръчките и завода работел на 3 смени. Щели да строят втори. Дали е построен незнам, но колата е доста успешна и се купува много.
  • #10
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Аз лично не съм съвсем убеден,че точно така ще изглежда Приус.Това са предварителни скици,които се въртят из медиите,но до сега официално нещо не съм видял.Няма дори и шпионски снимки,както сме свикнали да вижаме,особено от немските производители.При тях все снимки изтичат,но за медийната им пропаганда е друга тема.Ако се абстрахираме от външния вид,който може да не е същия,някой може ли нещо да каже техническите показатели.Лично на мен ми звучи добре 150 коня и разход 1,42-2,5/100.
  • #9
    5 rate up comment 18 rate down comment
    bmw e60 ( преди 9 години )
    Ае този път да я направят да пести говиво, че до сега гори повече от дизел.
  • #8
    2 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ако ще и десето поколенше да са,но се видя какна Льо Ман ги биха като маче у дирек!!! Пък даже и с първо поколение хибрид
  • #7
    12 rate up comment 19 rate down comment
    Ники ( преди 9 години )
    Като качества не мога да коментирам, ама на външен вид изглежда като сапунерка.