IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизел с възможности на М3

G-Power представи свое BMW 435d xDrive

Дизел с възможности на М3

Европейците обичат дизелите, като причината затова е повече от ясна - добра динамика и нисък разход на гориво. Тази тенденция провокира тунинг компанията G-Power да оптимизира най-мощната дизелова версия на BMW 4-Series - 435d xDrive, предоставяйки й динамика като на спортния флагман М3.

Дори в серийната си модификация BMW 435d xDrive е доста сериозен автомобил. Двигателят с шест цилиндъра и обем 3,0 литра развива 313 к.с. и 630 Нм, които изстрелват купето от място до 100 км/час за само 4,7 секунди.

След преработката на G-Power, която засяга единствено софтуера на мотора, показателите скачат до 380 к.с. и 755 Нм, или със 67 к.с. и 125 Нм над стандартната версия.

Тунинг компанията не съобщава какви са динамичните характеристики на доработения модел, но все пак подчертава, че той предлага по-добра динамика и непроменен разход на гориво.

Дори така обаче 435d xDrive от G-Power има сходно ускорение 0-100 км/час с предишното поколение М3 (Е92). А въртящият момент на мотора на модела е по-висок от този на настоящите М3/М4 и М5.

Отделно от силовата доработка G-Power предлагат и ковани джанти Hurricanes RR за модела.


Снимки: G-Power

0 от 500
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    до: Bobby2014 ( преди 8 години )
    Носът ти да не е някаква лаборатория, че успя да установиш къде е по-чист въздуха?!Тук говорим за частици, които са невидимии за окото, които нямат вкус и мирис. Наночастици от дизелите. Хората ги хващат само със специални уреди. Най-лошото на тези частици е не само, че преминават през белите дробове в кръвта на човек, а че се свързват с ДНК-то на човека и последиците ще бъдат страшни през следващите поколения. Проблема наистина е сериозен, но се крие от заинтересованите корпорации и фирми.
  • #7
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Или?? ( преди 8 години )
    Ето спортна кола за тези които не харесват задното,икономично и спортно при това пипнато от Gpower .Много ясно че ще е BMW браво,задачка за тези които се мерят с най-добрите.Демек всички останали.....
  • #6
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Bobby2014 ( преди 8 години )
    Където и да съм бил по Германия въздуха е в пъти по-чист отколкото тук. Иначе за стикерите съм абсолютно съгласен, пълна пародия са. Слагат се спрямо годината на колата и съответното Евро, а мотора може и да е изтърбушен. Никакви тестове за нищо.
  • #5
    6 rate up comment 4 rate down comment
    до: bobby2014 ( преди 8 години )
    До края на годината ще разбереш. Все още го умуват как да го направят и евентуално заобиколят. Европейската агенция за околна среда (ЕАОС) в Копенхаген след Нова година ще почне да им налага глоби, ако не го изпълнят. Тези стикери за които говориш умвелт-зона са едно голямо нищо. Замазаха до някъде очите на хората и институциите, но при измерване замърсеността на въздуха промяна няма и той си е все така мръсен и гаден. Немците единствени блокират екологичните промени в Европа. Двуличници!
  • #4
    13 rate up comment 6 rate down comment
    bobby2014 ( преди 8 години )
    Леко говорите наизуст. Къде в немските градове спират дизелите? Има едни стикерчета се лепят и в момента. Зелен-влизаш навсякъде, не е необходимо и ДПФ филтър да имаш. Дизела трябва да е минимум Евро4,а в Германия такива под Евро4 почти няма. В Германия и съотношението дизел/бензин е много по ниско от дори средното за ЕС. Да не слушаш Дойче Веле от 74та? Няма ли кой в пясъчника да ти се връзва на глупостите?
  • #3
    17 rate up comment 6 rate down comment
    ммм ( преди 8 години )
    Е BMW ли са виновни точно за масовото използване на дизела..просто правят това ,което се търси и то най-добре!И тук цената на бензина ако е като в USA кой ще ти подуши дизел.А,ако в Германия дизелите замърсяват най-много представете си при нас как е ,при положение ,че там е задължително да са с дпф.Тук дори ги свалят да не "мъчат" мотора :))
  • #2
    12 rate up comment 17 rate down comment
    Спрете Дизелите!!! ( преди 8 години )
    Тц, тц, тц...не се спряха с тези дизели ей! Слушам по Доиче Веле, че до края на годината в Германия щели да спират дизеловите автомобили в големите немски градове, а другата година и в по-малките населени места. Казаха, че Германия е една от най-изостаналите държави по отношение вредните емисии в градовете, където се карат масово дизели и хората с проблеми на белите дробове и дихателните пътища е в пъти по-голям отколкото в другите държави от ЕС. Какво ли пак ще измислят, за да отложат спирането
  • #1
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Мда ( преди 8 години )
    Якооо...