IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi пуска A4 TDI в САЩ

Разкриха техническите характеристики на новото поколение на модела

Audi пуска A4 TDI в САЩ

Новото поколение Audi A4 ще бъде налично на пазара в САЩ едва през март 2016 година, но вече са ясни двигателите, с които ще се предлага седанът оттатък океана. Това са два мотора турбо, съобщава МotorАuthority.

Снимка: Audi

Първият агрегат е 2,0-литров TFSI, като развива 252 к.с. По-любопитен обаче е дизеловият мотор, тъй като такъв агрегат ще се предлага за първи път при модела в САЩ. Той е добре познатия в Европа 2.0 TDI със 190 к.с.

И двата двигателя ще се предлагат в САЩ със 7-степенна автоматична трансмисия S tronic, съчетана със система quattro. Малко по-късно ще бъдат пуснати по-достъпните варианти, оборудвани с предно задвижване и ръчна кутия с 6 степени.

Любопитно е и стандартното оборудване на новото поколение Audi A4 за пазара на САЩ. То включва климатроник с три зони, делима в съотношение 40/40/20 задна седалка, 7-инчов дисплей на системата MMI, фарове би-ксенон и др.

Според информацията германската компания няма намерение да пуска на този пазар версията A4 Avant. Всъдеходното комби А4 Аllroad quattro обаче е предвидено за САЩ, както и спортната модификация S4. Под въпрос все още е върховият комби модел RS4 Avant.

Всички подробности за новото поколение Audi A4 (B9) вижте ТУК

Тагове: audi a4 tdi
0 от 500
  • #5
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Все още е рано - в САЩ дизеловото гориво е с отвратителни качества - с такива двигатели са почти само камиони и пикапи с камионни дизели, основно марка cummins
  • #4
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да убеждават се главно в раковите белодробни болници - дизела е идеален за увеличаване на клиентите на тези лечебни заведения.
  • #3
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Постепенно VW ще им покажат къде е истината в момента. Добреди няколко години в USA не искаха да чуват за дизели - лека полека все повече хора и там се убеждават в техните предимства (на този етап)
  • #2
    11 rate up comment 10 rate down comment
    FF ( преди 8 години )
    ;) Нали..с тази разлика че жив фиат няма вече а ВАГ си продава ли продава..а точно в САЩ са много добре оценявани от самите американци.В сравнение с техните талиги си е премиум отвсекъде.А ти баце, би ли споменал каквоо шофираш и коя кола е твоята по ред.
  • #1
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    абе тия са толкова безпомощно, че чак и запазената визия на джантите на БМВ копират вече. Игаси немощта . И около 10 години след фиат вадят сериен двигател 1.9-2.0 дизел с около 190-200 коня. Бравоооо.