IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi пуска A4 TDI в САЩ

Разкриха техническите характеристики на новото поколение на модела

Audi пуска A4 TDI в САЩ

Новото поколение Audi A4 ще бъде налично на пазара в САЩ едва през март 2016 година, но вече са ясни двигателите, с които ще се предлага седанът оттатък океана. Това са два мотора турбо, съобщава МotorАuthority.

Снимка: Audi

Първият агрегат е 2,0-литров TFSI, като развива 252 к.с. По-любопитен обаче е дизеловият мотор, тъй като такъв агрегат ще се предлага за първи път при модела в САЩ. Той е добре познатия в Европа 2.0 TDI със 190 к.с.

И двата двигателя ще се предлагат в САЩ със 7-степенна автоматична трансмисия S tronic, съчетана със система quattro. Малко по-късно ще бъдат пуснати по-достъпните варианти, оборудвани с предно задвижване и ръчна кутия с 6 степени.

Любопитно е и стандартното оборудване на новото поколение Audi A4 за пазара на САЩ. То включва климатроник с три зони, делима в съотношение 40/40/20 задна седалка, 7-инчов дисплей на системата MMI, фарове би-ксенон и др.

Според информацията германската компания няма намерение да пуска на този пазар версията A4 Avant. Всъдеходното комби А4 Аllroad quattro обаче е предвидено за САЩ, както и спортната модификация S4. Под въпрос все още е върховият комби модел RS4 Avant.

Всички подробности за новото поколение Audi A4 (B9) вижте ТУК

Тагове: audi a4 tdi
0 от 500
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Бе то и баба ви на село като се отоплява с печка е канцерогенно, както и пържолите на барбекю. Не виждам някой да плюва по тях. Този със статистиките, би ли бил така добър да даде такава с разболели се от канцерогенното барбекю, за заболелите в Европа разбрахме
  • #14
    4 rate up comment 0 rate down comment
    FF ( преди 8 години )
    Към фантастите: Като яростно браните хибрида еле пълния..От къв зор кола една и съща марка ,била хибрид струва с двойно повече.Кой реши че този кошник Теслъ трябва да струва 90 000 долара,златен ли е ?Когато пуснат кола Х дето да е по цена равна на съществуваща с ДВГ+бонуси като 0 еко такси, пробег 500 км нормално каране на батерия тогава ще говорим.Теслъта набирала като Ф1 ,кво ме топли това като изяжда целия ресурс и после висим 4 часа да зареждаме незнайно къде..Мерси
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    страничен наблюдател ( преди 8 години )
    Купуването на дизелов автомобил не е добра идея при условията в САЩ.1. Кола на дизел е по-скъпа с по 2-3 хил долара от същата на бензин. На тази сума се слага ДДС и евентуално лихва.2. На колонката нафтата е по-скъпа от бензина с около 10%.3. При препродажба дизеловия вариант не държи по-висока цена от бензиновия.Цените на горивата в САЩ са грубо на половина от тези в Европа.Според мен, икономията на гориво при дизелите не компенсира изброените минуси.
  • #12
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Никой не знае какво и на кого ще е бъдещето. Ел.колите са предхождали тези с ДВГ, тогава се е смятало че бъдещето е на ДВГ. Сега пак минаваме на ел. коли. но електричеството не може да даде бъдеще, горивата ще се използват до последната капка. Да, ел. колите ще увеличат пробега, ще ускорят зареждането, но ще си останат до там. Електричеството не може да даде тягата нужна на една ракета да излети в космоса, или на свръхзвуковия самолет! Преди 20г. бъдещето бе преписвано на атомната енергия, сега пък я отричат. Не се правете на писатели фантасти, защото вероятно ще сбъркате в прогнозите. Едно е сигурно, до няколко десетилетия петрола ще свърши.
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Почове еколози, вие акумулатори знаете ли ка се произвеждат?
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Виж, за това съм съгласен, че може би на хибридите не им е дошло наистина времето. За по-далечното бъдеще дали чисти електрички или водородни ще са не се знам, но най-вероятно нещо такова ще е.
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това за батерийте не е вярно в днешно време, рециклирането им е като затворен процес и отпадачния продукт е нищожен. Истина е че метана и пропан бутана замърсяват по-малко, но ако сметнеш негативите от него пак в производствени и рециклируеми ресурси е може би по-безсмислено.Хибрида е за близкото бъдеще, а ел. колите са за бъдещето, като цяло.Дизела е технология от миналото.
  • #8
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    То и аз не разбирам какво тук хората са се вманиачили на тема хибриди предвид че не са много по-добри от модерен бензинов двигател. Но това си е мой проблем.Като говорим за екология истината е в пропан-бутана и метана - по-малко вредни емисии от какъвто и да е бензин и няма батерия пълна с тежки метали, която се рециклира чрез изгаряне(хайде на минусите пресни още парят щом дръзвам да нахраня хибрида тук)
  • #7
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Наистина не мога да повярвам как има хора с толкова ниско нови на интелект, които да обясняват как дизела е по-добре от хибридния автомобил. Това значи, че като ви се разболее детето ( недай си боже ) от рак на белия дроб или подобни следствия от саждите на дизелите, да знаете, че вие сте виновни за тази му съдба... Кой нормален човек би предпочел дизел с по-висок разход и канцерогенни изходящи газове пред хибрид с по-нисък разход и никакви сажди и канцерогенни газове?Наистина нямате акъл!
  • #6
    2 rate up comment 5 rate down comment
    olo ( преди 8 години )
    Ревете нефенове, кат немои си позволитии да карати такваз убава кола!