IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Audi RS4 Avant ще бъде с турбо-мотор

Агрегатът на комбито ще доставя над 420 к.с.

Новото Audi RS4 Avant ще бъде с турбо-мотор

Новото Audi RS4 Avant ще се откаже от досегашния атмосферен V8 двигател с обем 4,2 литра за сметка на турбо-мотор. Това разкри шефът на подразделението Quattro GmbH - Хайнц Холервегер, пред изданието Car&Driver.

Топ мениджърът бе категоричен, че компанията няма намерение да се бави с модела, като ще го представи в обозримо бъдеще. Конкретни срокове за появата на „горещото”комби така и не бяха разкрити, но най-вероятно то ще бъде готово до края на 2016 г. Стандартният А4 ще има премиера през септември.

Основната новост при новото поколение RS4 Avant ще бъде именно замяната на 4,2-литровия атмосферен двигател с нов турбо-мотор, чиято мощност ще преминава 420 к.с. За разлика от стария V8 агрегат, неговият ще бъде с 6 цилиндъра.

Холервегер разкри и още нещо – напълно възможно е на някои пазари комбито да не бъде предлагано, а да бъде заменено от хечбек. В момента Audi предлага версия S5, но не се изключва появята на RS5 Sportback, като това в момента се обсъжда от ръководството на компанията.

Снимка: Audi

 

Тагове: audi rs4 avant
0 от 500