IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault Talisman залага на немското качество

Експерти от Daimler са помагали за производството на новия френски седан

Renault Talisman залага на немското качество

"Ако не можеш да ги победиш, присъедини се към тях". Именно това мото е следвала френската компания Renault при направата на модела Talisman. Качеството на новия седан от сегмент D, който ще се бори за клиенти с доказаните германски машини, е контролирано не от кой да е, а от немския концерн Daimler.
Renault Talisman залага на немското качество
Снимка: Renault

Производителят на Mercedes-Benz е бил помолен да участва активно в процеса по контрол на качеството на Renault Talisman, съобщава Automotive News. Daimler и Renault имат договор за сътрудничество и споделяне на технологии, но при Talisman не са използвани компоненти на германския концерн.

Една от основните цели на Renault е била постигането на много по-високо качество в сравнение с това на моделите Laguna и Latitude, които Talisman ще замести на пазара. Именно затова френските инженери и дизайнери са се възползвали от опита на германските си колеги, които са посетили завода на Renault в Дуе, Франция, където ще се произвежда модела. Екипът на Daimler е анализирал както качеството на производство, така и на самия автомобил.

"В допълнение на нормалната си програма от тестове, Renault постави на изпитание козметиката и пътната издръжливост на Talisman чрез редица проверки. Тези безкомпромисни изпитания по часовник пресъздадоха най-тежката експлоатация, на която автомобилът би могъл да бъде подложен в течение на жизнения си цикъл, еквивалентни на няколко години работа в екстремни условия", споделят от Renault. И уточняват, че капиталовите разходи за програмата Talisman достигат 420 млн. евро.

Новият луксозен седан на Renault ще има публична премиера във Франкфурт през септември, където вероятно ще бъде показана за първи път и версията комби. Най-новият конкурент на Volkswagen Passat, Skoda Superb и Ford Mondeo ще се появи на пазара в края на тази година.

Още информация и снимки на Renault Talisman вижте ТУК

Тагове: daimler renault talisman
0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 4 rate down comment
    до ДОшо ( преди 8 години )
    Не съм казал, че имат японски управленски тип, напротив, казах на хората писали по-долу, че всички се учели от немците, че Тойота е даван във всички учебници за пример, като бизнес модел на работа, а не че рено работят по този модел.
  • #9
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Мдам ( преди 8 години )
    Хи хи пълно е с хейтъри комплексари които си изкарват яда на компа.И им улеква от това да псуват една марка.Колко трябва да си жалък да влезнеш под статия на нещо което не харесваш и няма да си купиш по различни причини само поради факта че си връщаш за това че в училище по-големите са те изпращали да им купуваш банички под заплахата от тупаници!
  • #8
    2 rate up comment 15 rate down comment
    2 ( преди 8 години )
    новото е, че рено затъва все повече освен в техническите дефекти и проблеми и в баналността еклектиката
  • #7
    18 rate up comment 1 rate down comment
    1 ( преди 8 години )
    Страхотна е колата!А прогреса на Рено е огромен!
  • #6
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Да кажеш, че полудържавните фирми рено и СОЦваген имали японски начин на управление значи, че си много бос или още повече заблуден. Това са кухи фирми ползващи държавни пари за различни политически покупки - напр. сега Нисан произвежда и продава 5 пъти повече коли от рено.
  • #5
    16 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Просто имат с тях партньорски отношения, иначе като еталон в световен мащаб се приема политиката и управлението на Тойота. Който е учил, знае че това е залегнало, дори в техническата литература за методология на управление и техническо развитие. Който не е учил, кара гоуфу и маже под всяка тема с глупостите си - ФАКТ
  • #4
    19 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Всички се учат от немците. Това не е новина. Достойно е, че си го признават.
  • #3
    6 rate up comment 26 rate down comment
    Ма разбира се бе! ( преди 8 години )
    За още някоя стинка афтокомедията ще надраска, че и части от Ролс-Роис са ползвали, тия рено-***!
  • #2
    18 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ярославчо уникално тъпо парче си.
  • #1
    25 rate up comment 23 rate down comment
    Хайнрих Химлер ( преди 8 години )
    Пак че не залага на японското качество, защото нямаше да има спирачки и еърбеци!