IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault Talisman залага на немското качество

Експерти от Daimler са помагали за производството на новия френски седан

Renault Talisman залага на немското качество

"Ако не можеш да ги победиш, присъедини се към тях". Именно това мото е следвала френската компания Renault при направата на модела Talisman. Качеството на новия седан от сегмент D, който ще се бори за клиенти с доказаните германски машини, е контролирано не от кой да е, а от немския концерн Daimler.
Renault Talisman залага на немското качество
Снимка: Renault

Производителят на Mercedes-Benz е бил помолен да участва активно в процеса по контрол на качеството на Renault Talisman, съобщава Automotive News. Daimler и Renault имат договор за сътрудничество и споделяне на технологии, но при Talisman не са използвани компоненти на германския концерн.

Една от основните цели на Renault е била постигането на много по-високо качество в сравнение с това на моделите Laguna и Latitude, които Talisman ще замести на пазара. Именно затова френските инженери и дизайнери са се възползвали от опита на германските си колеги, които са посетили завода на Renault в Дуе, Франция, където ще се произвежда модела. Екипът на Daimler е анализирал както качеството на производство, така и на самия автомобил.

"В допълнение на нормалната си програма от тестове, Renault постави на изпитание козметиката и пътната издръжливост на Talisman чрез редица проверки. Тези безкомпромисни изпитания по часовник пресъздадоха най-тежката експлоатация, на която автомобилът би могъл да бъде подложен в течение на жизнения си цикъл, еквивалентни на няколко години работа в екстремни условия", споделят от Renault. И уточняват, че капиталовите разходи за програмата Talisman достигат 420 млн. евро.

Новият луксозен седан на Renault ще има публична премиера във Франкфурт през септември, където вероятно ще бъде показана за първи път и версията комби. Най-новият конкурент на Volkswagen Passat, Skoda Superb и Ford Mondeo ще се появи на пазара в края на тази година.

Още информация и снимки на Renault Talisman вижте ТУК

Тагове: daimler renault talisman
0 от 500
  • #20
    2 rate up comment 0 rate down comment
    М еги ( преди 8 години )
    До "Изпатил от Рено".Това за което пишеш не отговаря на истината,а е абсолютна лъжа.В сервиз на Рено неси се доближавал,а камо ли влизал.За тези 35х.км. и проблеми с Рено върви повече за това,че лъжеш но натова отгоре и мажеш.Казвам го защото карам Рено закупено ново и знам че нямат проблеми.Адо оня с умрелите от скука мога да му кажа,че въпреки че колата ми е на 10г.вече ми доставя голямо удоволствие от комфорта и надеждността на Реното и следващата ще е пак ново Рено.
  • #19
    4 rate up comment 8 rate down comment
    до долния ( преди 8 години )
    ама се прави от румънци, а не от нашмъркани мароканци, алжирци, турци и т.н. като рено бе "умник"!
  • #18
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Дачията нали е Рено бе ***?
  • #17
    2 rate up comment 13 rate down comment
    Изпатили от рено ( преди 8 години )
    Във фирмата закупихме фабрично нови 1 лагуна, 2 мегана и 3 дачия докер. Вече 2 години и около 35х. км имаме големи проблеми с рената - тропаща ходова част, разнообразни проблеми с електрониката, спирачките, сменихме съединител и т.н. А за сервиза да не говорим - всичко това било "нормално", какво ще става след гаранцията не ми се мисли...Дачиите се оказаха доста по-здрави и сега продаваме рената за да купим още 2. Изводът е: Никога вече рено!
  • #16
    8 rate up comment 3 rate down comment
    робърт лъдлъм ( преди 8 години )
    всеки си има право на СОБСТВЕНО мнение така че не се обиждайте всеки има НЕГОВА ГЛЕДНА точка!!!!един харесва слаби друг пълни такъв е живота!
  • #15
    3 rate up comment 8 rate down comment
    По-добре си стой.. ( преди 8 години )
    .. пред телевизора! Там (ти) е живота! Щото в реала надали има нещо по-скапано на 4 колела от рено!
  • #14
    4 rate up comment 6 rate down comment
    не са много ... ( преди 8 години )
    една гофра е с много профили - по-рано се изобразяваше като .!.нещо като дошоподобно с рено
  • #13
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Мерц ( преди 8 години )
    Ей не вярвах досега, ама наистина има много народ увреден от каране на рено! Тц тц тц...
  • #12
    17 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Какви мерцедеси ви бият в главите! последните модели на рено са класи над тези на магарцедес. Само вижте немския дизайн на мержаните на какво прилича. Все едно е пластмасова китайска играчка извадена току-що от киндер-сюрприз.
  • #11
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Тодор Колев ( преди 8 години )
    Френска кола с немско качество, руса японка от Китай, варненското софиянче от Шумен.