IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

1,8-литров двигател с 300 к.с. за новия Alpine

Възроденият от бранд се завръща догодина

1,8-литров двигател с 300 к.с. за новия Alpine


1,8-литров двигател с 300 к.с. за новия Alpine
Неофициално изображение на Alpine, базирано на концепцията Celebration. Снимка: RM Design

Серийната версия на новата спортна кола на френския производител Renault ще разполага с новоразработен 1,8-литров двигател. Автомобилът ще се появи на пазара догодина, като ще представлява първата машина на възродената марка Alpine.

Това твърди изданието AutomotivPress, като уточнява, че двигателят с четири цилиндъра ще развива мощност от 300 к.с. Той ще бъде наличен в още два варианта - с 250 и 275 к.с.

Преди по-малко от месец Renault показа концепцията Celebration, с която загатна именно бъдещата спортна кола на марката Alpine. Въпросният прототип е оборудван с 1,6-литров мотор с 200 к.с., познат от Clio RS.

AutomotivPress посочва, че новият 1,8-литров двигател ще бъде базиран на познатия мотор с обем 1,6 литра. Той ще получи различни електронно управление, охлаждаща система и цилиндрова глава. За него е предвидена и доработена 7-степенна автоматична кутия с два съединителя.

Същият двигател и трансмисия ще се появят и при новото поколение Renault Megane, което ще видим през септември, както и при версията Nismo на Nissan Pulsar, сочи информацията.

Колкото до моделът на Alpine, той трябва да има премиера през следващата година.

Тагове: alpine
0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Смешния си ти човече. Аз някъде да съм казал, нещо лошо за Рено? Не, нали! Казвам, чече се мъчат да облъчват и лъжат за много неща. Най-вече за двигателите. Изкарват ги или техни или в най-добрия случай съвместна разработка с Нисан, въпреки, че са 100 на Нисан някой. Отделно, политиката им е срещу Нисан в Европа, което според мен е доста дразнещо. Спират се модели на Нисан, за да се лансират на Рено. За какво говорим изобщо! Значи вместо да подобрят качеството те действат с други методи.
  • #4
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Така е! ( преди 8 години )
    Само увредените фенчета на рено не искат да знаят, че всяка иновация в техния "алианЦ" произлиза от Несан!И не напразно на 1 продадено (със зор на некой заблуден) рено отговарят поне 5 нисана в световен мащаб!
  • #3
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    От рено пак се опитват с чужда пита, помен да правят!
  • #2
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Въпросният прототип е оборудван с 1,6-литров мотор с 200 к.с., познат от Clio RS.ей и тук като ВАГенската пропаганда. Мотора е познат много преди това от други модели на Нисан. На Клио го слагат след това. Важното е обаче, хората да си помислят, че рендетата са го издялкали. от рендетата търсете малките дизели 1,5 и 2.0. последния малък дизел е също на Нисан и той е 1,6 130 к.с.
  • #1
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Мотора е MR16DDT на Нисан