IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault показа предвестника на Alpine

Спортният прототип Celebration използва 1,6-литров мотор с 200 к.с.

Renault показа предвестника на Alpine

 Renault избра пистата „Сарте”, на която се провежда легендарното състезание „24 часа на Льо Ман”, за място на премиерата на предсерийния спортен автомобил Celebration. Той е дело на възродената от французите марка Alpine, като отбелязва нейната 60-годишнина.
Renault показа предвестника на Alpine
За разлика от показания през 2012 концептуален модел А110-50, който приличаше на суперкола, Alpine Celebration няма подобни амбиции. Французите така и не разкриха подробности за новата машина, като обещават да го сторят по-късно, но се знае, че тя е със средно разположен двигател и задно предаване.

Що се касае до задвижващия агрегат, в Alpine и Renault са се спрели на 1,6-литров бензинов турбо-мотор, който ще развива минимум 200 к.с. Той работи в комбинация с 6-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя. Теглото на автомобила е 1100 кг., което обещава сериозна динамика.

Първият сериен автомобил на възродения Alpine ще се появи през 2016 г., обещават от компанията. Това е точно 20 години, след като марката прекрати производството на свои модели.

Снимки: Renault

 

Тагове: alpine celebration
0 от 500