IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Успехите на Skoda притесниха Volkswagen AG

Концернът променя плановете на чешкия производител

Успехите на Skoda притесниха Volkswagen AG

Сериозните успехи на Skoda през последните 2 години ще доведат до промяна на плановете на концерна Volkswagen AG спрямо чешкия производител. Големият проблем е, че резултатите на Skoda удрят върху имиджа на немската марка на вътрешния пазар, съобщава Automotive News Europe.
Успехите на Skoda притесниха Volkswagen AG
През миналата година чехите поставиха собствен рекорд – увеличение на продажбите с 13% и за първи път в историята си преминаха границата от 1 млн. продажби за година. Основна роля за това изигра бюджетният модел Rapid, който достигна 500 000 единици.

Всичко това притесни ръководството на VAG, най-вече заради факта, че Rapid се продава успешно в Германия и измества моделите на Volkswagen от пазара. Досегашните принципи за вътрешна конкуренция, на които залагаше предишният шеф на концерна Фердинанд Пиех, не се споделят от настоящото ръководство и то смята да вземе мерки.

Първата от тях ще бъде промяна на стратегията на Skoda, която предвижда излизането на нов модел на всеки 6 месеца. Тя ще засегне 7-местния кросовър на чехите, който трябва да излезе през тази година. Неговото пускане ще бъде отложено, като в ръководството на VAG са на мнение, че подобен модел няма да може да се конкурира в набиращия все по-голяма популярност сегмент на кросовърите.

Ограничителни мерки спрямо Skoda ще засегнат и третото поколение на Superb, който се оказа твърде сериозен конкурент на Volkswagen Passat. Като цяло бъдещето на чешкия производител ще стане ясно през октомври, когато шефът на VAG Мартин Винтеркорн ще обяви публично стратегията за развитие на концерна.

Снимка: Skoda

 

Тагове: skoda rapid volkswagen ag
0 от 500
  • #51
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Skoda fan ( преди 8 години )
    Кой им е крив на vw, че продават скъпо по-некачествени коли?
  • #50
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Порових малко в конфигуратора, да прав си - сега видях че има възможност да се поръча и само кожа за 1300 лв. Грешката е моя, извинявам се.
  • #49
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    И би ли ми обяснил какво общо има този пакет R-line с простата кожа? Или просто така ти излиза цената от 5к за кожа?Баси смешките...Има неща, които могат да се поръчат отделно, има и такива в пакет. Не случайно написах, че в пакет с шумоизолиращи стъкла, доплащането от алкантара за кожения салон е 841 лв за HighlineНаистина спорът е безсмислен...
  • #48
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    При ФВ няма такива филми: "Ама искам само това, или само онова - има си пакети. Искаш това, да ама то върви с онова. Никой не те кара насила :)Аутобилд ги критикуват от години, ама кой да чуе. Примерно ауди А4 с големия двигател /не S/ и фул екстри може да достигне 147 000 лв. А пак според аутобилд разделената на две задна седалка си я плащаш, плащаш си и за плата на тавана. Такава е политиката на ФВ. Но само се опитай да си поискаш гаранционен ремонт на даден дефект - уеуе мауе.
  • #47
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ако човек иска кожа, има два пакета: По евтиният е за 2936 лв, ето по-скъпият: Пакет "R-Line Exterieur & Interieur"с кожено оборудване Nappa и алуминиевиджанти "Monterey" 8Jx18 Volkswagen Rв Grеy Metallic със секретни болтове ии самозаздравителни гуми 235/45 R18 замодели с автоматична трансмисия DSG - BGN 5 348.За справка: конфигураторът на ФВ.Някой ще каже "Ама и джанти с гуми има в комплекта" - Такава е политиката на ФВ - искаш това, но то върви с онова. За който иска.
  • #46
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Дай линк да видим този кожен салон за 5к лв. Всеки можел, но явно не всеки Кожено оборудване "NAPPA"- Седалищни части и облегалки на предни и задни седалки в кожа "Nappa";- Кожена горна страна на преден и заден подлакътник;- Облицовка на вратите- имитация на кожа1309 лвПромо пакет - 841 лв, дори е и по евтиноКви 5к лв
  • #45
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    За топверсията на пасат плюс всички екстри - 110 948 лв. Ай извиня`ай че се видяхме. И за информация - дори в топверсията, покривалото за багажник и разделителя се доплаща. Дас ауто :)))))
  • #44
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Алкантарата е изкуствена кожа - всеки може да го провери в интернет. За естествена кожа плюс табло в пасата се доплаща над 5000 лв.
  • #43
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Проблема е, че Шкода още малко може да си спечели прозвището "народен автомобил" и "народния вагин" да стане подигравателно-нарицателно. А веднъж счупената каруца в тоя канибалски бизнес трудно се ремонтира. Та притесненията са им основателни на Ваг. По скоро ще пожертват Шкода, отколкото популярното си име ФВ.
  • #42
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Базовият Голф има възглавница за коленете на водача!Няма как при Пасат да я няма тази екстра в базовия модел и да е нужно да се доплаща!