IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Camry е най-американската кола

В челните места на класацията попадат още две японски коли

Toyota Camry е най-американската кола

Коя е най-американската кола? На този въпрос ежегодно отговаря изданието Cars.com. Титлата за 2015 година отива при Toyota Camry, като в челните места на класацията попадат още два японски модела.
Toyota Camry е най-американската кола
Класирането се осъществява чрез индекс, който измерва процентa на използваните в автомобила части, които са произведени на територията на САЩ. За да попадне в класацията даден автомобил, най-малко 75% от неговите компоненти трябва да бъдат произведени в страната.

През тази година безапелационен лидер е Toyota Camry, която се произвежда в два американски завода на японската марка. За производството на модела са ангажирани близо 6000 американци.

Втори в класацията е също модел на Toyota - Sienna, докато първата американска кола в класацията е позиционираният на трето място Chevrolet Traverse. За производството на модела на GM са ангажирани по-малко от 2000 американци.

Четвъртото място е за друг японски автомобил - Honda Odyssey, като останалите места в топ 7 са заети от автомобили на американски компании - GMC Acadia, Buick Enclave и Chevrolet Corvette.

Всъщност класацията включва само 7 автомобила, тъй като те са единствените през тази година, отговарящи на условието 75% от частите им са бъдат произведени на територията на страната. Преди 5 години този показател са покривали цели 29 коли. Миналогодишният лидер Ford F-150, например, вече не отговаря на критериите и не е включен в подреждането.

Колаж: Automedia.bg

Тагове: toyota camry
0 от 500
  • #39
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Студент на бригада ( преди 8 години )
    Най-интелигентните хора, които съм виждал, са били американците в Масачузетс! Имаше един, който си бъркаше в носа и ядеше съдържанието! Ежедневно! Един друг път беше превърнал мястото до шофьора в новия му Крайслер за депо за отпадъци! Там никой не сядаше, а просто нашия герой там си изхвърляше чаши от кафе, кенове от кола и хартии от МакДрайв!
  • #38
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    В белите страни САЩ и Австралия,хората купуват японски автомобили, защото са с интелект, образовани, с чувство за естетика, нищо че са бивши затворници осъдени на смърт в родната Англия. Останалите високо интелигентни са бушмените, бившите роби и крадливите латиноси. Интелект лъха отвсякъде. Толкова за високо интелигентния пазар отвъде. При това положение е ясно защо японските *** са номер 1
  • #37
    0 rate up comment 5 rate down comment
    до: КНЛ ( преди 8 години )
    Колкото до глупавата ***, думи нямам да опиша началството и наглостта му. Влязъл под статия за японски автомобили и започва да разправя за някакви немски трошки на някаква улица в САЩ. Даже позна, че са ТДИ. Явно по черния дим и сажди излизащи отзаде им. Не стига това, а и започва да обижда любителите на японките.
  • #36
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Петров ( преди 8 години )
    Като гледам колко сте злобни и ограничени са феновете на японските марки в България, даже и не искам да си представям какви "интелигентни" американци си купуват японски автомобили.Обективения правилно ви го каза - в САЩ има всякакви автомобили, включително дизел, включително от ВАГ! Първоначално уж нямаше никакви, после били само на определени улици, после си признахте с половин уста че ги има, ама били по-малко! А кой твърди, че немските автомобили са повече от японските в САЩ?
  • #35
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Точно така е. В белите страни САЩ, Канада, Австралия, Япония хората купуват японски автомобили, защото са с интелект, образовани, с чувство за естетика. В Китай и др. държави се купува немското, защото хората там са първични, ***, без чувство за естетика, ниско образовани и най-вече са комплексари, защото с покупката на надценените немски *** искат да внушат на околните, че са богати. На пари може, но на акъл са бедняци.
  • #34
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Е добре де, тоя по-долния толкова ли е ***, че вместо да измисли нещо с главата си, копира моя текст, и сменя местата на марките/????Б***хти гоуемите ръки, чоуек!!!Отгоре пак поствам оригинала, а който има акъл, да чете и мисли. По-вярно от това, не съществува!
  • #33
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Точно така - точно затова от години в САЩ,Австралия и други бели страни най-продаваните коли са японски. Именно защото хората имат интелект и чувство за естетика.Отново в белите страни, бедните, по-нискоинтелигентни и необразовани купуват германски коли,предимно гастербайтери и друга ***.
  • #32
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    В белите страни, образованите, способните, с интелект и чувство за естетика хора, купуват Лексус, Инфинити, АКУРА, а някой други, а които не са от групата на чак толкова интелигентните се залъгват с Ауди, Мерцедес, БМВ.Това не е парадокс, а закономерност!Няма как да излъжеш интелигентен човек с евтина пропаганда. Лъжат се глупаците и наивниците. Доказал го е Гьобелс, а това е факт и до днес. С неговите методи, немците продължават да действат и да продават. Не само коли...
  • #31
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    В белите страни, образованите, способните,с интелект и чувство за естетика хора купуват Ауди, Мерцедес, БМВ. Когато станат 10 годишни и на 500Хил км, ги продават в страни като нашата, където ги купуват по-простички, бедни, комплексирани хорица, които се пъчат с тях!Отново в белите страни, бедните, по-нискоинтелигентни и необразовани купуват Тойота и Хонда. Когато станат 10 годишни и на 500Хил км, ги продават в страни като нашата, където ги купуват спокойни,интелигентни,разумни хора!Парадокс!
  • #30
    8 rate up comment 2 rate down comment
    до: неОбективен ( преди 8 години )
    Нормалните хора гледат статистиката по градове, щати, държави, глобална. Хайде, като си отворен дай ти статистика улица по улица. В махалата на твойта улица само гоуфове може да са спрели (в което не се съмнявам) и ти да кажеш, че щом на вашата улица се карат гоуфове много се продават и търсят.