IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus пусна трети модел с турбо

Модификацията IS 200t разполага 245 к.с.

Lexus пусна трети модел с турбо

Lexus увеличи списъка с модификаци на модела си IS с версия с турбо-мотор, която е получила името 200t. Така седанът става третият представител на японската марка, оборудван с агрегат с турбокомпресор.
Lexus пусна трети модел с турбо-мотор
Новият 2,0-литров двигател е с 4 цилиндъра, като развива 245 к.с. и максимален въртящ момент от 350 Нм. Той се съчетава с 8-степенна автоматична скоростта кутия, като позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 7 секунди. Максималната скорост е 230 км/ч.

Агрегатът разполага със система за директно впръскване на горивото и фирмената за Toyota технология VVT-iW. Тя позволява на мотора при малки натоварвания да работи не по цикъла на Отто, а по цикъла на Аткинсън. Това подобрява икономията на гориво, като разходът при смесен цикъл е 7,0 л/100км.
Lexus пусна трети модел с турбо-мотор
Продажбите на Lexus IS 200t стартират през септември. Тази модификация ще замени версията IS 250 с 2,5-литров атмосферен V6, която вече не се предлага в САЩ.

Снимки: Lexus

Тагове: lexus is
0 от 500
  • #36
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Весо ( преди 8 години )
    Не само снимка, цяло ревю ще ти дам. http://automedia.investor.bg/test-drive/testdrive_1313.html
  • #35
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Отдавна на бензин с директно впръскване се монтират газови уредби. Все пак не сме 2005г... Естествено не от Бай Гошо, кварталния майстор. Въпросът е дали има особен смисъл от нея, предвид начина й на работа. Отдавна не съм се интересувал и не знам до къде са стигнали...
  • #34
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Весо, караш Лексус и спиш с Адриана Лима, нали?Хубаво е, че лъжете, лошото е, че си вярвате!Хайде да видим снимка на твоя Лексус, много ми е интересно!
  • #33
    3 rate up comment 8 rate down comment
    v-1 ( преди 8 години )
    :D И таз годишната награда за *професор* по всички автомобилни въпроси се отсъжда на Весо майстора и газчица за двигател с директно впръскване....Весо, аре сега обясни на хората за тези двигатели с директно впръскване, как да си сложат хората газчица... :))))
  • #32
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хайде бе,искаш да кажеш,че на двг с директно впръскване не може да се монтира газ,така ли? Ейй, Весо,ама ти мн.ги разбираш!
  • #31
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Весо ( преди 8 години )
    Нито е стар, нито е на газ, ама айде. Ако беше поне малко технически грамотен щеше да знаеш че дори и да искаш да сложиш "газчица" на двигател с диретно впръскване трудно ще стане.
  • #30
    5 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    аууууу, вярно че тия красивите и интеуигентните караха Лексъси на по 300 годиниСпокойно, едва ли има много мислещи, че 1,9 ТДИ е върха. Напротив, има много дето карат стари Лексъси на газчица и се мислят за върхъъъ.
  • #29
    22 rate up comment 8 rate down comment
    Весо ( преди 8 години )
    Имам удоволствието да притежавам IS 250 със шест цилиндровата атмосферка и да го карам всеки ден. За информация на форумните ***, които смятат 1.9 TDI помпа-дюза за върха на автомобилната инженерна мисъл - нямате никаква идея за какво говорите и какво коментирате. Ще ви помоля само едно - пишете си под статиите с празни обещания и пропаганда от ФауВе. Тук нямате какво да търсите - капацитета не ви достига.
  • #28
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Кой какво има или няма не е толкова интересно. И ти нямаш книжка, акъл и средно образование, но си се докопал до някакъв компютър и по цял ден ръсиш простотии. Влез в ТЮФ репорта и виж къде се намира Лексус по надеждност и погледни немската света троица къде са! Запомни, че не е нужно задължително да имаш нещо, за да имаш мнение по даден въпрос. По същата логика трябва да те питам дали са те оправяли отзад, че знаеш, че ще боли. Или от опит знаеш или от др. място. Сещаш ли се...
  • #27
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Енчо, момче младо и зелено, не се напъвай да си съчиняваш разни неща, които са много далеч от теб! Лексус НЯМА двигател на БМВ! НЯМА! Запомни го най-после и стига се прави на интересен! Ако според теб има го докажи! Дай да ги видим еднаквите размери на бутала, цилиндри, обеми, степен на сгъстяване и т.н.! Наистина щом си толкова убеден даваш кодовете на двата двигатела и почваме да сравняваме. Обаче май не ти стиска да го направиш, защото много добре знаеш, че изобщо не е така.