IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Superb с 5 звезди от Euro NCAP

Hyundai i20 и FIAT Panda Cross постигат съответно 4 и 3 звезди

Skoda Superb с 5 звезди от Euro NCAP

Нови три автомобила преминаха през караш тестовете на Euro NCAP, като само един от тях успя да покрие максималните изисквания. Това е новото поколение Skoda Superb, докато другите две машини - Hyundai i20 и FIAT Panda Cross, постигнаха по-слаб резултат, става ясно от данните на независимата европейска организация.
Skoda Superb с 5 звезди от Euro NCAP
Снимка: Euro NCAP

Отличникът при изпитанията постига резултат от 86% в категориите за защита на възрастните и децата в купето, 71% за защита на пешеходци и 76% за електронни системи за безопасност. Изпробваният при тестовете автомобил е Skoda Superb 2.0 TDI 'Ambition', разполагащ стандартно с електронен контрол на стабилността, система за аварийно спиране, XDS + диференциал, система за следене на налягането в гумите и др.

Автомобилът е изграден на платформата MQB на VW Group, която концернът използва за редица свои нови модели. Всички те получиха максималните 5 звезди при краш тестовете на
Euro NCAP.

При Hyundai i20 резултатът е 4 звездички, като по-ниската оценка се дължи най-вече на електронните системи за безопасност. В тази категория новият хечбек на Hyundai постига резултат от 64%. В категорията за защита на възрастните резултатът е 85%, в тази за защита на децата в купето - 73%, а при изпитанията за защита на пешеходни i20 постига най-висока оценка от трите автомобила - 79%.

FIAT Panda Cross получава само 3 звезди. Италианският автомобил калкулира ниски оценки в две от изпитанията - защита на пешеходци (50%) и електронни системи (46%). Категорията за защита на възрастните в купето е покрита със 70%, а тази за защита на децата в купето - със 77%.

Още резултати от краш-тестове на Euro NCAP вижте ТУК

0 от 500