IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още по-мощен двигател за Wiesmann GT

Wiesmann GT е в продажба вече около две години. Досега не са правени промени в техническата част или по дизайна на колата.

Още по-мощен двигател за Wiesmann GT
Двигателят е V8 от BMW, с обем 4.8 литра. Сега става ясно, че има вероятност да се появи нов вариант на Wiesmann GT, който да бъде с двигател V10 с обем 5.0 литра, също от BMW, но от серия М. Очаква се новата версия на GT да бъде показана още идния месец във Франкфурт. 


Теглото на Wiesmann GT е 1250 кг. Максималната мощност на сегашната версия е 362 к.с. (270kW). Ако се появи версия с десетцилиндров двигател скокът в мощността ще бъде значителен – 507 к.с. (373kW). 

Това без съмнение ще промени и сегашните показатели за динамичност на автомобила, като ускорението от място до 100 км/час сега е за 4.6 секунди, а максималната скорост 280 км/час. Много от частите на Wiesmann GT идват от BMW, но има и някои уникални, като окачването изработено от алуминий и карбоновата каросерия.
0 от 500