IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Само два модела покриха новия краш-тест на Euro NCAP

Пет звезди от изпитанията заработиха Suzuki Vitara и Renault Espace

Само два модела покриха новия краш-тест на Euro NCAP

Европейската организация за провеждане на независими краш-тестове Euro NCAP организира поредните изпитания на нови автомобили. През тях преминаха 7 модела, като само два от тях получиха максимална оценка - 5 звезди.
Само два модела покриха новия краш-тест на Euro NCAP
През януари Euro NCAP започна да тества автомобилите по нови изисквания. Организацията въведе допълнителен тест, при който машината се подлага на фронтален удар в бетонен блок с пълно припокриване, като манекенът в колата е изработен от по-крехки материали.

След промяната по 5 звезди заслужиха единствено Suzuki Vitara и Renault Espace. При японския кросовър защитата на възрастните пасажери е 89%, на децата - 85, на пешеходците - 76, а на електронните асистенти - 75. Резултатите при френския миниван са съответно 82, 89, 70 и 80%.

Другите два автомобила, тествани през този месец, са Mazda2 и Fiat 500X, които са заслужили по 4 звезди от Euro NCAP. Японският модел има 86% защита на възрастни, 78 на деца, 84 на пешеходци, но електронните му асистенти получават само 64%. Италианската машина е постигнала резултати съответно 86, 85, 74 и 64%.

От организацията обявиха, че в края на февруари на същия тест са били подложени още 3 модела - купето Audi TT, както и товарните Renault Trafic и Opel Vivaro. Те също взимат само по 4 звезди. Резултатите на TT са 81% за защита на възрастни пътници, 68 на деца, 82 на пешеходци и 64 на системите за сигурност.

При Trafic и Vivaro процентите са еднакви, като най-зле е защитата на пасажерите - 52%.  Те обаче получават най-високи оценки за предпазване на децата - 91%, докато тази на пешеходците е 53%. Електроните асистенти са оценени на 57%.

Снимка: Euro NCAP

 

0 от 500
  • #21
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Карайки немските ковчези с всяка скорост си потенциален клиент на Свети Петър.
  • #20
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Бобо ( преди 8 години )
    Проблемът при някои немски коли е, че системите за сигурност са опции/екстри/ срещу доплащане. Затова получават по-ниски оценки от Euro NCAP. Браво на организацията. Дано накара алчните немци да се замислят малко! (За протокола, фен съм на немските коли, но по някога прекаляват с надценките)
  • #19
    3 rate up comment 2 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Ot mazda ako sa se izlojili ot ot audi napravo sa se izpliuli v liceto si.
  • #18
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Fiesta и Polo също са бюджетни, но вземат по 5 звезди!От Мазда просто са се изложили!
  • #17
    6 rate up comment 3 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    "тия Алдитата сума ти народ избиха с първата генерация на тоя ковчег ТТ"Вярно е,никой не отрича,че имаше такива случаи.На автобаните в Германия със скорости около и над 180 км/ч са ставали катастрофите.С такава скорост нали ти е ясно,че ставаш потенциален клиент на Свети Петър.
  • #16
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хех, тия Алдитата сума ти народ избиха с първата генерация на тоя ковчег ТТ, обаче акъл няма да им дойде. Щом бюджетната Мазда 2 им бие "премиум" ковчега по всички параграфи за сигурност, за какво говорим???Неслучайно Ярославчо от рано се е запенил под статията.
  • #15
    4 rate up comment 10 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Миналата година ми се случи да видя Волво С80 в една морга.Питах човека какво е станало и той каза,че е било челен удар и после странично в дърво.Колата беше леш.Предницата я нямаше до прозореца,а отстрани и от ляво сгъната на две.Всички възглавници бяха надули,седалките с кръв.Продавача каза,удара е бил с над 120 км/ч,шофьора е оживял,но пътника до него е останал на място.Жената отзад била в болница във Варна.А колата уж Волво.Та такива ми ти работи със звездите от краш тестовете,момчета.
  • #14
    6 rate up comment 3 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Mazda 2 sigurna kolkoto Audi TT.Tova ne e dobra reklama za po6lite audita.Dori nai-malkata mazda v sveta e na nivoto na sportno kupe na audi. A predstavete si po-goliama mazda sys sigurnost e v pyti po-sigurna ot po6lite audi.
  • #13
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Вагинер ( преди 8 години )
    А реното има и сервизна оценка 5+! Т.е. всяка седмица престоява 5+ часа в сервиза - за какво ли не.
  • #12
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ярославчо, не го знам дали е четвъртокласник, но разсъжденията са му, като на второкласник. Може и ТИР да го е блъскал, незнам.P.s. Triforce, ти ли си или това е брат ти?