IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen запълни нишата между Phaeton и Passat

Концептуалният Volkswagen C GTE Coupe разчита на хибридно задвижване

Volkswagen запълни нишата между Phaeton и Passat

Volkswagen показа на автосалона в Шанхай последната си разработка – концептуален седан с хибридно задвижване. По думите на главния дизайнер на марката Клаус Бишоф прототипът представлява предвестник на сериен модел, който ще трябва да попълни нишата между флагмана Phaeton и Passat.
Volkswagen запълни нишата между Phaeton и Passat
Моделът засега носи името Volkswagen C GTE Coupe като основната му цел е да демонстрира някои нови елементи на дизайна, които ще се появят в серийните модели на марката в най-скоро време. Сред тях са оформлението на броните, челните светлини и решетката на радиатора.

На второ място, автомобилът е оборудван с напълно цифров панел и с нова мултимедийна система. Возещите се на задната седалка пътници разполагат със свои монитори, закачени на предните седалки, както и с пулт с редица допълнителни функции.

Автомобилът е изграден на модулната платформа MLB, като дължината му е 5071 мм. Широчината и височината са съответно 1930 и 1445 мм, а разстоянието между двете оси  достига 3014 мм.

VW C GTE Coupe се задвижва от нов хибриден агрегат. В него влизат 2,0-литров бензинов турбомотр, развиващ 210 к.с., електромотор със 125 к.с. и 8-степенна автоматична трансмисия. Общата мощност достига 245 к.с. и 500 Нм въртящ момент, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 8,6 секунди.

Максималната скорост на концепта е 232 км/ч, като само на електричество той може да измине 50 км при скорост до 130 км/ч. Основното предимство на седана са неговите екологичност и икономичност. Той харчи едва 2,3 л/100 км, а нивата на вредни емисии СО2 са 55 г/км. Така само с едно задвижване хибридът може да измине над 800 км.

Засега във Volkswagen се въздържат да коментират възможността за пускане на модела в серийно производство. Според слуховете от Шанхай хибридът ще се появи на пазара в Китай до 2 години. Дали обаче ще се продава в Европа, все още не е ясно.

Снимки: Volkswagen
 

Тагове: volkswagen c gte coupe
0 от 500
  • #2
    29 rate up comment 22 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Каква кола - *** пълен дефекти!Какъв дизаин - на настъпана жаба в случая!Да с помощта на немската държава може и минус 1 да станат!А по съотношение произведени коли отлежаващи в сервиза отдавна са 1, май само другата държавна фирма рено ги бие по тоя показател!
  • #1
    22 rate up comment 5 rate down comment
    Щръкел Пеликански ( преди 9 години )
    Айде пак! Бе кво е тва 232км/ч!? На кво прилича, а!Таа кола следва да бъде ограничена максимум до 90км/ч и толкоз!Народната милиция да съ заема немедлено!