IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia става печеливша

Благодарение на успеха на модела Logan, Dacia е на път за първи път да завърши годината с печалба, заявява шефът на групата Renault Карлос Госн (Carlos Ghosn).

Dacia става печеливша
Според него автомобилите от семейство Logan ще имат съществен принос за ръста на продажбите на групата Renault-Nissan. 


Шефът на концерна очаква, че тази година ще бъде за Daciа и Logan повратна. Още през 2007 Dacia би могла да завърши с печалба, а до 2009 г. да повиши печалбата до 6%. От своя страна на Logan може да се дължи до 50% от ръста на продажбите до 2009 г. Тези данни Карлос Госн съобщава в интервю за икономическото издание Capital. 

Наред с това Госн заяви, че Renault може да спечели от плана за облагане с данъци на автомобила съобразно емисията въглероден двуокис, план обсъждан сега в Германия. Според него все повече хора ще избират автомобил който защитава околната среда. 

Политиците би трябвало да научат от производителите кое е възможно технически и изгодно икономически в тази област, счита Госн. Емисиите въглероден двуокис трябва да намаляват, но срещу приемливи разходи и бeз деформации на конкурентната среда, добавя Карлос Госн.  
0 от 500