IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota RAV4 стана хибрид

Новата модификация дебютира в Ню Йорк

Toyota RAV4 стана хибрид

Най-големият производител на хибридни автомобили в света - японската компания Toyota, най-накрая предложи такъв агрегат и за популярния си кросовър RAV4. Моделът дебютира на автосалона в Ню Йорк заедно с модернизираната версия на RAV4.
Toyota RAV4 стана хибрид
Хибридният RAV4 се задвижва от агрегат, който комбинира бензинов 2,5-литров мотор и електродвигател. Първият отговаря за предния мост, а вторият - за задния, като по този начин системата предлага задвижване към всички колела.

От Toyota не разкриват точните характеристики на модела, като споделят единствено, че той е по-мощен и по-икономичен от стандартните версии на RAV4. Предполага се обаче, че хибридната система е аналогична с тази при Lexus NX 300h. При автомобила на луксозната марка мощността достига 197 к.с., а разходът на гориво е около пет на сто.

При RAV4 Hybrid батериите са разположени под пода на колата, благодарение на което не влияят отрицателно на простора в кабината и обема на багажника.
Toyota RAV4 стана хибрид
Що се отнася до дизайна, RAV4 Hybrid се отличава от останалите модификации на кросовъра по дребни стилистични промени както отвън, така и вътре в салона.

Като цяло всички версии на Toyota RAV4 са преминали през модернизация, която обхваща предната броня и решетката на радиатора, светлините, задната част, предлаганите джанти и др. Интериорът е оборудван с по-качествени материали, нови тапицерии и нови декоративни елементи. Интересно решение са поставките за чаши на предния ред, които вече могат да бъдат използвани и за чаши с дръжка.

Обновената Toyota RAV4, включително хибридната версия, трябва да бъде налична на пазара преди есента на тази година. Подробна информация ще бъде разпространена в близките месеци.

Снимки: Toyota
 

0 от 500
  • #13
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Изводите ги оставям на вас:https://***.youtube.com/watch?v=6FBhSFIxozo
  • #12
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Същото бих казал за немските дизайнери. Добре, че някой друг италианец минава през дизайнерските им студия, за да не е всичко пенсионерска скука. И какво викаш, сигирно Тигана е по-убав! Гледайки го можеш да заспиш. Спокойно могат да дават снимката му в аптеките на хора, които имат проблем с безсънието. Вместо да броят овце, ще броят ***.
  • #11
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Homer Simpson ( преди 9 години )
    Незнам ама тия японски дизаинери ми се струва рисуват с крака, 5г дете ще нарисува по красива кола.
  • #10
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Новия РАВ-4 е много добър. Карах версията 2.0 151 к.с. автоматик и съм много приятно впечатлен от колата. Много добра динамика за такъв клас и мощност. Вътре е доста обезшумена и двигателя не се чува. Багажника е огромен и се чудя, защо не са сложили 3-ти ред седалки, като опция. Би се получил чудесен семеен СУВ с който можеш да ходиш с цялото семейство и дори 2 семейства на ски за риба на разходка в гората и т.н. При 151 к.с. колата е супер, а си представям при 200 к.с. каква динамика ще има.
  • #9
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Автомобилен производител #1.Спортните Мунхенци си сатрудничат точно заради тези технологии.Няма смисъл от хеитърските ВИ коментари!
  • #8
    20 rate up comment 0 rate down comment
    дедо Боре ( преди 9 години )
    Много е смешно разни пи*легари, които търкалят някакви 15-20 годишни разпадащи се таралясници, да коментират нови автомобили.
  • #7
    4 rate up comment 20 rate down comment
    домашни потреби ( преди 9 години )
    Поредният грозен,скопен и бавен варел.Ама син!Те в последно време май само сини егени правят.Хибрид с 2.5 л бензинов двигател и електромотор, а системната мощност под 200к.с..А разхода над този на 6 цилиндров истински СУВ,пък бил той със звездата от Щутгард,пропелера от Мюнхен или пръстените от Инголщат.Но за хора които не разбират от спорт и автомобили - става.
  • #6
    3 rate up comment 20 rate down comment
    RRE S3 ( преди 9 години )
    E neeeeee.Grozotiikaaa nevijdana po zemnoto kalbo.Toia izzrudd na snimkata obiasniava i do poslednia detail za6to toyotodjiite sa devstveni 40 godi6ni 4i4kovci
  • #5
    2 rate up comment 23 rate down comment
    Премиюм ( преди 9 години )
    туй кола за бедняци
  • #4
    4 rate up comment 17 rate down comment
    нововнос ( преди 9 години )
    А баварките с култовия 3-литров дето е 218 коня, сигурно направо летят над асфалта!