IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Civic Type R е новият крал на „Нюрбургринг“

Японците представиха автомобила-рекордьор в Женева

Honda Civic Type R е новият крал на „Нюрбургринг“

Honda представи на автосалона в Женева новото поколение на хот-хеча Honda Civic Type R. Освен самият автомобил японците показаха и видеозапис, от който става ясно, че машината е новият най-бърз модел с предно предаване на планетата.
Honda Civic Type R е новият крал на „Нюрбургринг“
Honda Civic Type R е изминал една обиколка на „Северната дъга“ на писта „Нюрбургринг“ за 7 минути 50.63 секунди, което е близо с 4 секунди от досегашното най-добро постижение, принадлежащо на Renault Megane RS 275 Trophy-R. През лятото на 2014 г. френският хечбек записа резутат 7 минути 54.30 секунди.

От японския производител разкриха, че рекордът е поставен по време на последните тестове на прототипа, на който е било поставено изцяло серийно оборудване. От Honda са премахнали единствено киматика, аудиосистемата и предната пътническа седалка, за да се намали теглото на машината.
Honda Civic Type R е новият крал на „Нюрбургринг“
Самият хот-хеч е оборудван с 2,0-литров двигател от семейството VTEC Turbo, който развива мощност 310 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Моторът работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия, като това позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди. Максималната скорост на Civic Type R е 270 км/ч.
Honda Civic Type R е новият крал на „Нюрбургринг“
Моделът е получил променено окачване в сравнение със стандартния Civic, като разполата с адаптивни амортисьори. Хот-хечът е оборудван и със самоблокиращ диференциал с повишено триене, който заедно с амортисьорите е разработен специално за него.

Освен това машината е снабдена със специален режим R+, който настройва отделните компоненти на електрониката специално за шофиране на писта. В частност това позволява са се променят характеристиките на кормилната уредба, на адаптивните амортисьори и на педала на газта, който реагира по-бързо.

Снимки: Диян Пенев, Automedia.bg

Тагове: honda civic type r
0 от 500
  • #49
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    https://***.youtube.com/watch?v=fQi0y6pPR_M&feature=player_embedded
  • #48
    6 rate up comment 8 rate down comment
    бъваря ( преди 9 години )
    Когато Focus RS падна под 8 минути за първи път, никой не орази тая информация тук. А фактът си е факт - стария 5 цилиндров RS много преди SEAT, Renault и Honda смъкна под 8 минути. Искам да попитам, каква е разликата между тая модифицирана Хонда и оня модифициран RS? И защо това е рекорд, а оня не бе признат от никого?
  • #47
    5 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хахахаах Хонда била Рено. Те и двете марки могат да ги зачеркнат. Не мислех че оризарите ще стигнат до там да се хвалят как са задминали ония меките китки къдео 100г не се научиха да правят коли.
  • #46
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Нали?? ( преди 9 години )
    Вземи да се стегнеш малко че ми мязаш на азис . Нали??
  • #45
    12 rate up comment 7 rate down comment
    до а или?? ( преди 9 години )
    Квото и да е, факт е че е по бърза на пистата от доста меро-та, поршета, ферарита, ламбота даже и сток GT-R....
  • #44
    9 rate up comment 15 rate down comment
    а или?? ( преди 9 години )
    Не желая да обиждам никого но нито тази хонда нито реното нито сеата могат да са спортисти след като са със предно...спортисти са меро,порше,бмв,ферари и т.н. спортните коли с предно са пълни противоречия да го ***,бъбракотрошачи ;D
  • #43
    7 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Новият Пасат 2.0 ТДИ с 240кс, прави 6.1/100... Дизелче. А е къде къде по-тежък от тая грозна катакомба.Сигурно от 100 нагоре ще я къса.
  • #42
    22 rate up comment 9 rate down comment
    Type R ( преди 9 години )
    Боли ме фара дали Type R е най-бърз на ринга. колата ме кефи и е законодател в класа си, дори и да не е най-бърз на дадена писта. седнете, покарайте и тогава говорете! говоря за предния Type R, а сегашния със сигурност ще е като совалка.Хейтърите да си карат европейските каруци и тДИ-тата и да не философстват за неща, които са много далеч от тях!
  • #41
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    наи голяматакосачка саздавана някога за разни комплексари:Д
  • #40
    2 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    както и бмв го направиха с прототип и биха рено но него зачетоха факт, така и с хонда