IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti Q60 няма да ползва двигатели на Mercedes-Benz

В гамата на модела ще бъдат включени само японски мотори

Infiniti Q60 няма да ползва двигатели на Mercedes-Benz

Серийната версия на купето Infiniti Q60 няма да бъде оборудвана с двигатели, производството на компанията Mercedes-Benz. Такава информация се появи преди дни, но категорично бе отречена от представител на марката пред изданието Motor.
Infiniti Q60 няма да ползва двигатели на Mercedes-Benz
Твърдеше се, че част от агрегатите за модела ще бъдат заети от германския производител, но в Infiniti са решили да заложат на мотори на компанията-майка Nissan. Засега няма информация какви ще бъдат те, но се очаква единият да е 3.0-литров V6, а вторият – 3.5-литров V6, който ще бъде използван за хибридната версия.

Премиерата на предсерийния Infiniti Q60 се състоя на автосалона в Детройт през януари. Показаното тогава купе разчиташе именно на 3.0-литров туин-турбо бензинов двигател с директно впръскване на гориво, чиито технически характеристики не бяха съобщени.

Според изявление на вицепрезидента на Infiniti – Франсоа Банкон, серийният вариант на купето ще се появи на пазара през 2016 г. Японците определят като главни свои конкуренти BMW 4-Series, Lexus RC и Audi A5.

Снимка: Infiniti
 

 

 

Тагове: infiniti q60
0 от 500
  • #15
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Ауди ( преди 9 години )
    До сега харесвах формите на Ауди, но това купе на Инфинити е страхотно! Невероятна елегантност и съчетание на класически форми и модерен дизайн! Нещо което на Ауди например им липсва, особедно през последните години! Това много се доближава да красотата, която предлага един истински премиум автомобил като Мазерати например! Дано серийната версия е максимално близко до това, ще бъде наистина хубаво да се види на живо!
  • #14
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Ауто ( преди 9 години )
    "Да определено е по-добре с френски двигатели (3.0 и 3.5 са френски както и всички дизели)"Я пак си помисли за тези 3.0 и 3.5 двигатели дали са френски? Точно пък модифицирания 3.5 литров се произвжда от Низмо! Май пак приказваме на изуст!Германски фенчета, разберете, че като плюете по постиженията на една марка, с цел да омаловажите реултатите им, вашата любима марка, която и да е тя, не става по-добра, по-надеждна или по-по- най!
  • #13
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Enzo ( преди 9 години )
    Един от коментарите по-долу на "Един там...", не би могъл да бъде по-точен. Само в няколко думи този колега е събрал всички проблеми на т.нар. "японски премиум брандове" - Инфинити (Нисан); Лексъс (Тойота) и Акюра (Хонда).Не би могло да се каже по-точно: "Странен ахтомобил за мен е Инфинити-то.Реално погледнато, от всекъде е 6И матор, и дезайн.Ама дори да имах възможност, не бих си купил." Защо ли е така? Причините са толкова много и съществени, че не могат да се съберат дори в 10 коментара.
  • #12
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Цената на тия Инфинитита е силно завишена, както каза по-надолу един колега. Прави се една бляскава реклама и се опитват да те убедят, че едва ли не това е нещо невероятно. А това изобщо не е така.
  • #11
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ако ставаше въпрос за вагенски части, щях да се съглася, че рено не е лоша алтернатива. Но спрямо мерцедес е друг въпрос
  • #10
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Да определено е по-добре с френски двигатели (3.0 и 3.5 са френски както и всички дизели) След като няма да слагат 3.7 който е японски2.0Т който слагат тук таме е Рено/Мерцедес (тоест Рено) Предполагам че този 3.0 би турбо ще е японскиНо ако колата е на платформата на Мерцедес (съвместима с Рено) и той ще е френски
  • #9
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Решили са да сменят мудния двигател с по-добър. Добро решение.
  • #8
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Така се вфига рейтинг. Колкото по-малко швабски части има толкова по-надежден е автомобила.
  • #7
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Ауто ( преди 9 години )
    Ами не им трябват дизели, за това няма двигател от Мерц! Макар че за скъперническата Европа без икономичен дизел не се получава много добре! :))
  • #6
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Един там ( преди 9 години )
    Странен ахтомобил за мен е Инфинити-то.Реално погледнато, от всекъде е 6И матор, и дезайн.Ама дори да имах възможнос, не бих си купил.