IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Koenigsegg тества нова суперкола

Вероятно това е Regera, която ще бъде показана в Женева

Koenigsegg тества нова суперкола

Нов автомобил на шведската компания Koenigsegg бе забелязан по време на изпитания в Скандинавия. Най-вероятно става дума за новия модел Regera, който предстои да бъде показан на автосалона в Женева през март.
Koenigsegg тества новата си суперкола
Ако се съди по изображенията, дизайнът на автомобила напомня до голяма степен на друг модел на марката – One:1. От Koenigsegg вече определиха новата си машина като „мегакар“, което предполага, че нейната мощност също ще бъде около 1341 к.с.

Освен това Koenigsegg ще покаже на автосалона в Женева и „напомпана“ версия на модела си Agera, която ще получи добавка RS към името си и ще се появи на пазара още тази година. Под капака на машината е поставен 5.0-литров V8 двигател, чиято мощност е значително увеличена. Стандартната Agera разполага с 1115 к.с., като ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.9 секунди, а максималната скорост е 390 км/ч.

От компанията не крият амбициите си в най-скоро време да подобрят рекорда за най-бързо преминаване на Северната дъга на пистата „Нюрбургринг“, който в момента принадлежи на Porsche 918 Spyder и McLaren P1. Първо на трасето ще се пробва Agera R, а след нея и One:1. Заснетата Regera вероятно също ще бъде използвана за тази цел.

Снимка: Teknikensvarld.se

 

Тагове: koenigsegg agera one:1 regera
0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    !!!Някой ( преди 9 години )
    От Макларън все още нява време, но мисля че Кьонигсег могат да се пробват спокойно на пистата, ще ми бъде интересно да разбера времето на Аджера какво би било. Не всичко в едно кола се описва с времето й на ''Зеления Ад'' обаче.
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тука няма ли да напише някой, че е същото като предишното?