IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti показа QX30

Моделът е базиран на Mercedes-Benz GLA, излиза тази година

Infiniti показа QX30

Японският производител на луксозни автомобили Infiniti разкри първа снимка на модела QX30, чиято премиера ще се състои по време на предстоящото изложение в Женева.
Infiniti показа QX30
Снимка: Infiniti

Моделът на снимките е концепция, която обаче почти не се различава от продуктовия модел, който трябва да бъде на пазарите преди края на тази година.

Кросовърът QX30, както и показаният през миналата година хечбек Q30, използват платформата MFA на Mercedes-Benz, на която са построени новите A-Class и GLA. Това означава, че моделите на японската марка ще се възползват от четирицилиндровите бензинови и дизелови дигатели на Daimler, като ще предлагат предно или AWD задвижване.

Колкото до представеният на снимката модел, от Infiniti го определят като "вдъхновяващ нов премиум кросовър с компактни размери, който е насочен към ново поколение клиенти".

От снимката пък става ясно, че QX30 залага на динамичен дизайн в стила на спортните купета. Моделът демонстрира авангардни задни LED светлини, широки арки на калниците и двойна изпускателна система, разделена от дифузьор.

Всички подробности за най-малкия кросовър на Infiniti ще станат ясни в началото на март.


0 от 500
  • #1
    18 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Опааа какво стана - японския премиум минава съвсем на немски двигатели и дори на немски платформи. Рено видяха, че техните компоненти за Нисан са Ок, но не са достатъчно премиум за Инфинити и се обърнаха към тези които са измислили премиума