IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti показа QX30

Моделът е базиран на Mercedes-Benz GLA, излиза тази година

Infiniti показа QX30

Японският производител на луксозни автомобили Infiniti разкри първа снимка на модела QX30, чиято премиера ще се състои по време на предстоящото изложение в Женева.
Infiniti показа QX30
Снимка: Infiniti

Моделът на снимките е концепция, която обаче почти не се различава от продуктовия модел, който трябва да бъде на пазарите преди края на тази година.

Кросовърът QX30, както и показаният през миналата година хечбек Q30, използват платформата MFA на Mercedes-Benz, на която са построени новите A-Class и GLA. Това означава, че моделите на японската марка ще се възползват от четирицилиндровите бензинови и дизелови дигатели на Daimler, като ще предлагат предно или AWD задвижване.

Колкото до представеният на снимката модел, от Infiniti го определят като "вдъхновяващ нов премиум кросовър с компактни размери, който е насочен към ново поколение клиенти".

От снимката пък става ясно, че QX30 залага на динамичен дизайн в стила на спортните купета. Моделът демонстрира авангардни задни LED светлини, широки арки на калниците и двойна изпускателна система, разделена от дифузьор.

Всички подробности за най-малкия кросовър на Infiniti ще станат ясни в началото на март.


0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Wow ( преди 9 години )
    Безспорно задницата е красива, да видим и предницата :) Макар, че не съм фен на марката ми харесва! Дано и отпред е толкова сполучлива.
  • #10
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И по-голям шпек за Киро Шпека!
  • #9
    14 rate up comment 2 rate down comment
    jey leno ( преди 9 години )
    Убавец е,честно казано предпочитам Инфинити пред Лексус ,ша *** извинявате ама колите са им по красиви !!
  • #8
    6 rate up comment 15 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    "японската марка ще използват платформата MFA на Mercedes-Benz и ще се възползват от четирицилиндровите бензинови и дизелови дигатели на Daimler"Ламарините отвън и оборудването вътре ще са китайски.И кое точно ще и е японското на японската марка Инфинити???Може би чистачката на завода,леля Мацуда,да е японка.
  • #7
    22 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А Бенц като използват една камара двигатели от Рено-Нисан защо си мълчите бе ***.Бенц отдавна се захапа за Рено-Нисан.Даже имат общ завод за пройзводство на двигатели.Бенц в момента пройзвежда емблеми и ги лепи по Рената.
  • #6
    24 rate up comment 1 rate down comment
    всичко под ножа ( преди 9 години )
    Вече няма "японско" и "немско", правят всичко възможно да се намалят разходите, за да могат големите шефове в концерните да си пълнят гушите. Всяка марка има по 20 модела, които са на максимум 5 платформи. А за качеството на новите автомобили въобще не ми се говори...
  • #5
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    сега казвате че се кооперират след месец ще казвате че платформата е на нисан а мерцедес са я взели наготовоа какво е японското на инфинити след като се произвеждат навсякъде другаде освен в япония където до скоро дори не се продаваха и са създадени за американския пазар
  • #4
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    За сравнение, устойчиви марки като Тойота и Хонда инвестират основно в бъдещи модели като Мирай и Кларити които се очаква да си възвърнат инвестициите след 15-20 години. Но, в общи линии това е разликата между технологичните лидери и технологично изостаналите ползващи наготово разработени от други технологични копирачи.
  • #3
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    Инфинити трудно могат да се нарекат японски откакто преместиха централата в Хонг-Конг. Сега се опитват да кешират имиджа на японска (синоним на качествена, здрава и надеждна) марка, ама с тия немски платформи не знам колко време ще трае това. За съжаление тикви като тази на Карлос Гон ги интересува краткосрочната пчалба с идеята че след 5 години той я е директор я не е...
  • #2
    25 rate up comment 8 rate down comment
    Алекс ( преди 9 години )
    Infiniti ПОКАЗА QX30Volkswagen ПОКАЗА новото CaddyNissan ПОКАЗА спортна кола с 4 вратиА аз ПОКАЗВАМ среден пръст на журналистите докато не научат поне още една дума синоним на ПОКАЗА.