fallback

Toyota започва тестове на новите полупроводници

Технологията увеличава ефективността на хибридните агрегати

Toyota представи прототип на базата на модела Camry, оборудван с новите полупроводници, създадени на основата на съединението силициев карбид (SiC). Автомобилът носи името Camry Hybrid SiC, като чрез него японската компания ще изпробва ефективността на полупроводниците, които разработва съвместно с Denso.Въпросните полупроводници са създадени на основата на съединението силициев карбид (SiC) и позволяват съществено намаляване на загубата на енергия при хибридните транспортни средства.„Полупроводниците играят ключова роля в една хибридна система, тъй като регулират предаването на електричество от батериите към електромотора. Те провеждат енергията, създадена при спиране и забавяне, за съхранение в акумулатора. В момента в блока за управление (PCU) се губи около 25 % от общия обем на загуби на електроенергия при хибридите. А 20 % от тези загуби са именно заради полупроводниците“, заявиха от Toyota при анонсирането на продукта.Camry Hybrid SiC разполага с уникален блок за управление, оборудван именно с новите полупроводници. Чрез този прототип, чийто тестове ще стартират през следващия месец, инженерите на Toyota ще съберат важни данни за представянето на системата, нейната практичността, надеждност и ефективност."Информацията, която ще ни достави Camry Hybrid SiC, ще бъде използвана за развитие на новите полупроводници. Целта ни е да стартираме използване им в серийните си коли възможно най-скоро", сочи информацията от Toyota. Снимки: Toyota

Тагове: toyota camry hybrid sic
fallback
  • #21
    !!! Някой ( преди 9 години )
    Само да кажа ,че автоматичната скоростна кутия е измислена в САЩ от Кадилак мисля, а във Великобритания има българин със собствена компания и разработващ автомат по добър от сегашните на пазара във всяко отношения.
  • #20
    Анонимен ( преди 9 години )
    Майсторе, майсторе, не ти знам името, но като ти гледам майсторлъка да те е.ба в майстора!Викаш, Тойота де що има всичко откраднали, че даже и на българските инженери разработките и само козметични промени им правят. Абе на теб май наистина ти викат маЙстора...
  • #19
    маИстора ( преди 9 години )
    до този мако под мене, дето хвали италиянските дизели, пич, личи си , че нищо не разбираш от коли, ама нищо. Доколкото тойота и те крадат идеи, и то доста, български инженер преди години във Франция измисли автоматичната трансмисия и точно тойота е открадна с една малка козметична промяна за да не ги съдят за авторски права, така, че всички крадат малко или много, но едни го усъваршенстват, а други не.
  • #18
    Жълтур ( преди 9 години )
    Тази година измислихме нови полупроводници, а догодина ще измислим и нови цели проводници!Хай!
  • #17
    Анонимен ( преди 9 години )
    Най-добрите команрейл дизели са Италианските и френските. Немците късно възприеха идеята за коман рейл и особенно VW. А новите им команрейли ( на VW ) са изключително зле и с много проблеми.При дизелите ако искаш немско, си взимаш мерц или бмв, или опел, защото ползват италиански дизели, ама никога на ВАГ, че там са дюзи, турбини, мап-ове и кво ли не. Италианските дизели са най-добри, заедно с новите на бмв и стария 220 на мерцедес. Французите имат няколко много добри, но при малките обеми.
  • #16
    Некой си ( преди 9 години )
    "Iaponeca izmislia,germaneca kopira."А ти си "копирай" тетерадките за първи клас, че стози правопис срамота.
  • #15
    до Тойотко ( преди 9 години )
    Просто японците не са измислили нищо, което е свързано с комън-рейл. Върти го, печи го - най-добрите комън-рейл двигатели са правят в Европа. Тойота може да има плюсове, но дизеловите им двигатели не е един от тях. И карам Мерцедес. Бензинов. :)
  • #14
    Анонимен ( преди 9 години )
    То и аз мога да кажа, че съм измислил двигател с вода ама немога баш ся да го направя??? И кво японците, като го направят аз ще имам заслугата така ли? що се пънете да изкарвате некви *** теории, вместо да си замълчите просто ? *** комплексите имат шофьорите на VW... не е истина просто, чак не е за вярване, какво ментално отклонение са ви причинили тия автомобили.
  • #13
    до Тойотко ( преди 9 години )
    Тя и баба ми ще разработва, важното е кой го е измислил и кой го е приложил за първи път в лек автомобил. Точно така, не са японци :)
  • #12
    Тойотко ( преди 9 години )
    Хех, ако не бяха Тойота и Дензо да разработят комън рейла, немците още щяха да тракат и бълват сажди с помпа-дюза ..Добре поне че Мерцедес са разглобили няколко Тойоти да видят как се прави поносимо замърсяващ дизел.
fallback
Последни