IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus навлезе в територията на BMW M5

Японската компания представи спортния седан GS F

Lexus навлезе в територията на BMW M5

Lexus показа спортната версия на седана GS, чиято премиера пред публика ще се състои на стартиращото този месец изложение в Детройт. Моделът носи името GS F и ще се бори за вниманието на клиентите в сегмента, в който се подвизават BMW M5 и компания.
Lexus навлезе в територията на BMW M5
Докато представеният в края на 2011 година Lexus GS демонстрира лукс, просторен салон и модерни технологии, мисията на новата F-версия на модела е да предложи и много, много адреналин.

За целта инженерите на марката залагат на 5,0-литровия V8 двигател. Той е атмосферен и генерира 473 к.с. и 527 Нм. Агрегатът задвижва задните колела и е куплиран с 8-степенна автоматична трансмисия, имаща възможност за ръчна смяна на предавките от волана.
Lexus навлезе в територията на BMW M5
Към момента няма допълнителна информация за динамичните показатели на GS F, но от Lexus все пак съобщават, че моделът разполага с активния заден диференциал, поставян и на модела RC F. Той разполага с три режима - Standard, Slalom и Track. Освен това при GS F шасито е по-твърдо, а окачването - спортно.

Всички подробности за Lexus GS F ще бъдат разкрити по време на автосалона в Детройт.

Снимки: Lexus

Тагове: lexus gs lexus gs f
0 от 500
  • #6
    24 rate up comment 21 rate down comment
    ka52alligator ( преди 9 години )
    Тази марка много прогресира!Истината, боли за някой.
  • #5
    25 rate up comment 19 rate down comment
    ka52alligator ( преди 9 години )
    GS-F Скоро ще им разкаже играта на всички спортисти, ще ги научи как се прави ДВИГАТЕЛвсички ще взимат примери от него.
  • #4
    20 rate up comment 20 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    А този GS-F не е точно в територията на М5. Лексус са запазили усещането на атмосферния двигател, въпреки по-слабите показатели. GS-F ще бъде далеч по-прецизен спортен инструмент от М5.
  • #3
    23 rate up comment 19 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    БМВ пък се опитват да навлизат в запазената територия на Лексус - хибридите! Засега не особено успешно, но като лицензират някоя и друга технология от Тойота ще имат по-голм успех. Важното е да има технологичен прогрес.
  • #2
    21 rate up comment 14 rate down comment
    Кодошо ( преди 9 години )
    Ама разбира се, че Лексус тепърва навлиза в отдавна запазената територия на БМВ.Обратното е противоестествено, с изключение мнението на дошовците! Ха ха ха!
  • #1
    52 rate up comment 40 rate down comment
    bmw e60 ( преди 9 години )
    Гласувайте с + ако бихте предпочели м5 и с - ако сте за Лексуса