IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford произведе 2 млн. Ford Fiesta и Ford Fusion в Кьолн

В завода на Ford в Кьолн имат юбилей – от февруари 2002 до сега тук са произведени 2 милиона автомобили Ford Fiesta и Ford Fusion.

Ford произведе 2 млн. Ford Fiesta и Ford Fusion в Кьолн
Юбилярът беше спортен Ford Fiesta ST в червен цвят Colorado Red, който отпътува към своя купувач в Англия. 


Търсенето на моделите Fiesta и Fusion натоварва почти до максимум мощностите в Кьолн, като през миналата 2006 г. бяха произведени 412.688 автомобили, което е с около 9 000 повече от постигнатия рекорд предната година. 

От двата милиона автомобили изработени в Кьолн след 2002 г. 1.25 милиона са с ляв волан за континентална Европа и 750 хиляди са с волан от дясно за Обединеното кралство. Производството се изнася за 52 страни в света. Моделите Fiesta и Fusion са най-продавани във Великобритания, Германия, Италия, Франция и Русия. 

Заводът на Ford в Кьолн е определян от специалистите като един от най-ефективно работещите в Европа. През миналата година заводът спечели наградата „Automotive Lean Production Award 2006“. В самия завод на Ford-Werke GmbH са заети 4 200 души, а други 13 200 души работят за Ford на други места в Кьолн.
0 от 500