IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов SUV модел на Volkswagen

В началото на следващата година Volkswagen ще започне производството на нов SUV модел в Китай.

Нов SUV модел на Volkswagen
Това ще бъде SUV Neeza, на базата на едноименната концепция, която беше показана на салона в Пекин през 2006 г., пише WorldCarFans. 


Стилът на този модел е разработен в дизайнерския център на VW в Шанхай. Външният вид на Neeza е изпълнен в стилистиката на другите модели на фирмата. 

Прави впечатление обаче, че липсва централна колонка в каросерията, а задната врата се отваря срещу посоката на движение. Все още не е известно дали тези характеристики на концепцията ще бъдат запазени и в серийния модел. 

Neeza ще бъде произвеждан на платформата на Audi Q7, но ще бъде с 58 сантиметра по-къс в сравнение с модела на Audi. Най-вероятно VW Neeza ще получи цялата гама от двигатели на концерна, като на върха ще бъде агрегата с обем 3.6 литра и максимална мощност 300 к.с., който познаваме от Passat R36. 

Очаква се, че VW Neeza да бъде произвеждан преобладаващо за китайския пазар, но според информации на някои издания този модел ще бъде предлаган и в Европа и Северна Америка.  
0 от 500