IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel замисля нова лимузина

Нов модел, разположен в сегмента над Vectra "не е чисто фантастичен продукт", заяви шефът на GM Europe Карл Петер Форстер.

Opel замисля нова лимузина
Наскоро Opel обяви, че ще излезе от този сегмент, спирайки производството на Signum, който също е отроче на Форстер.

Въпреки че GM форсира стратегията на "многото марки", според която "най-благородните" Saab и Cadillac са най-отгоре, Opel очевидно също възнамерява да изкара на пазара автомобил от високия клас. Шефът на GM Europe Карл Петер Форстер потвърди, че такъв автомобил не е "чисто фантастичен".

В момента компанията със седалище в Рюселсхайм се готви да засили пазарното си присъствие в по-значимите сегменти като средния клас, към който се числи наследникът на Vectra, който трябва да се казва "Insignia". Премиерата на Insignia се очертава за края на юли 2008 година на автосалон в Лондон. Тъй като този автомобил ще има дължина от 4.80 метра, то евентуалният нов модел в по-високия клас би следвало да се конструира на платформа със задно предаване от Съединените Щати.

Форстер междувременно обяви необходимостта от засилване на трансатлантическия обмен на компоненти. Към тях може да се числи и модифицираната Zeta-платформа, на която от 2010 година ще се произвежда наследникът на Cadillac DTS. Тя разполага с достатъчно място за модерни шестцилиндрови дизелови мотори с голям обем, а също и за бензинови V8-агрегати. Модерен V6-дизел в момента се разработва от VM Motori в Италия за Cadillac. От скоро GM е собственик на половината от акциите на VM Motori. 



Шансът новата лимузина на Opel да бъде качена на платформата на Cadillac не е малък. 

"Този модел трябва да бъде разпознаваем като Opel", тъй като е ясно, че простата адаптация на американски модел в Европа не би имала особен успех, особено пък що се отнася до Германия. 



С успеха се размина и досегашния топмодел на Opel. Въпреки идейната концепция на каросерията и дългата колесна база за мнозина Signum прилича твърде много на Vectra (за други представлява най-добрият Opel от доста време). Signum се появи на пазара през 2003 година под натиска на Форстер (тогава шеф на Opel), а производството му ще бъде прекратено заедно с това на Vectra през пролетта на следващата година.
0 от 500