IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Във Volvo се искат шведски собственици ако се отделят от Ford

Според най-новите информации мениджърите във Volvo се опитват да подсигурят шведски собственици на фирмата при евентуална продажба и отделяне от Ford и неговата Premier Auto Group.

Във Volvo се искат шведски собственици ако се отделят от Ford
Досега Ford отрича да продава Volvo, но непрекъснато се появяват данни за кандидати за закупуване на фирмата, сред които са например BMW и Cerberus Capital Management. 


Мениджментът на фирмата би искал да подсигури шведски купувачи на фирмата, съобщава Dagens Industri като се позовава на вътрешно лице във Volvo. 

Вече имало шведски консорциум от инвеститори, които били готови да се включат в евентуалното наддаване и вече са събрали 54% от предполагаемата стойност на Volvo. Според техния план останалата част от нужните средства ще се съберат чрез Стокхолмската борса, а Ford ще запази 10-15% от акциите на Volvo. 

Независимо кой ще бъде бъдещият собственик на Volvo, Ford ще запази тези проценти поради високата степен на интеграция между неговите собствени модели и тези на Volvo. Двете фирми използват много общо know-how, а също много електронни елементи и системи за безопасност на пътниците.
0 от 500