IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов мини модел на BMW?

BMW разработва нова супер-малка кола с която да намали общите вредни емисии на своите модели.

Нов мини модел на BMW?
По този начин Баварската фирма ще се опита да отговори на новите по-ниски стандарти на ЕС за емисиите от въглероден двуокис. 

Информации от фирмата показват, че разработката на автомобил по-малък от Mini е вече в напреднала фаза, макар че все още проектът няма официално зелена улица. Ако бъде одобрен, той може да завърши със серийно производство на миниавтомобила още през 2010 г. По това време се очаква появата на няколко идентични модели от Volkswagen и Audi. 

Източници от фирмата са заявили пред вестник Financial Times също, че най-вероятно мини автомобилът няма да носи марката на BMW и за неговото производство ще се използва платформата на сегашното Mini. 

Според предишни информации автомобилът ще бъде с предаване на движението към предните колела, а дължината му няма да надхвърля 3750 мм. Вероятно е, ако се стигне до серийно производство, то да се извършва от Magna Steyr. Двигателите, шасито и трансмисията ще се произвеждат от BMW в Германия. 


През 50-те години на миналия век BMW предлагаше свой мини модел, произвеждан от Iso в Италия и наречен Isetta (на снимката).
0 от 500