IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го Франкенщайн на автомобилите

Британска компания създаде лека кола от най-чупещите се компоненти

Ето го Франкенщайн на автомобилите

Британската застрахователна компания Warranty Direct анализира своите данни от повредите на различни модели и марки, и събра от тях „кошмарен автомобил“, съобщава Worldcarfans.
Ето го кошмарът на автомонтьорите и застрахователите
Машината, която прилича на Франкенщайн, е получи красноречивото име Horrific 40RR0R. Тя е съставена от най-ненадеждните детайли на различни автомоблни производители. Сред тях са окачването на Audi, скоростна кутия Jeep и електрическата система на Mercedes-Benz. Всяка повреда на детайл от тази машина се случва сравнително често и оценена средно на 550 британски паунда (около 700 евро).

Според застрахователя, почти 2/3 от автомобилите Audi RS6 ежегодно се нуждаят от подмяна на различни компоненти на окачването. Всеки трети от общо десет Mercedes-Benz R-Class всяка година остава без някоя от електрическите си системи, която трябва да бъде заменена. Всяко четвърто от десет BMW M5 получава повреда на двигателя, същият процент проблеми със спирачките има Fiat Multipa. На всеки две от десет Jeep Grand Cherokee пък се чупи скоростната кутия.

Изследването на Warranty Direct има за цел да покаже, че традиционно надеждни автомобили често имат проблем със само един основен детайл. Това обаче може да нанесе сериозни вреди на имиджа им сред клиентите.

Снимка: Warranty Direct

0 от 500
  • #25
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Борис ( преди 9 години )
    Не мисля, че може да има спор за това, че японските автомобили са много по-надеждни. Това е самата истина.Причината, обаче е че масово япоснките производители се стремят към надеждността и евтината поддръжка и не прекаляват подобно на немците с купищата електроника, моторчета и други глезотии.... а когато ги добавят си преценяват разумно рисковете и търсят по-добри технически решения........
  • #24
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 9 години )
    "И защо тогава най-продаваните в луксозния клас са БМВ,Ауди и Мерцедес?"Хех, ама ти опосканите евтини версии с ръчни трансмисии, платнени седалки и тракащи двигателчета за луксозен клас ли ги броиш??
  • #23
    8 rate up comment 3 rate down comment
    до долния ( преди 9 години )
    дотолкова, че да не ми дреме какъв таралясник и абонат на сервиза караш. ;)
  • #22
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Колко ,трябва да си *** и да не разбираш от коли ,че да си купиш посредствена оризарска кола.
  • #21
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Вижте ,японците ,може да са царе на електрониката,ама не ми казвайте ,че са най-добри във автомобилите.Първите места си ги разделят Германия,Щатите и Италия ,Англия,чак тогава са Джапанките.
  • #20
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Абе ,явно оризарите са далече ,от истинските коли,а и самото изследване на някакви смешни застрахователи ,направо да паднеш от смях,те тъпите англичани ,освен техните английски коли и тамошния Опел ,друго не карат масово,та някакви застрахователчета да ми се изявяват като ,автомобилните експерти,айде мерси,...
  • #19
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ярославе, *** ти верваш ли си? Лексус е едва от няколко години марка и къдее е вече. Инфинити и Аглока също. И не сравнявай Ауди със совалка. Тва е все едно да кажеш, че си Наполеон. Знаеш кой го правят, райт?
  • #18
    6 rate up comment 10 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    Ами определено Лексус правят по-добри премиум автомобили от швабите.Сериозно ли?И защо тогава най-продаваните в луксозния клас са БМВ,Ауди и Мерцедес?Пичуи,всички знаете какво представляват коли като Ауди РС6 и БМВ М5.Хората които ги купуват също знаят и да се сравнява поддръжка на совалка с каруца си е меко казано смешно.Warranty Direct май съвсем са се взели на сериозно.Все едно да смятат колко пари ще е ремонта на предницата на Бентлито на Елизабет втора.Смех,смееееех.
  • #17
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    По добре ръчки на стъклата отколкото постоянно разчекната официална любовница (кола де). Ко е по-важното - да въртиш ръчка или да се въртиш на пътя? Айде умниците от немския сектор да обяснят тука. И да не ги зачекваме че ВАГ искат доплащане за жабка на таблото - не в езерото, на таблоооото! Ай наздраве!
  • #16
    6 rate up comment 11 rate down comment
    ама... ( преди 9 години )
    ..това на снимката горе новото рено ли е??