IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови подробности за бъдещото BMW M2

Купето ще разчита на 380 к.с. и ще ускорява до 100 км/ч за 4 секунди

Нови подробности за бъдещото BMW M2

Нови подробности за топ версията на купето BMW 2-Series бяха разпространени от германското издание Auto Bild.
Нови подробности за бъдещето BMW M2
Според информацията модификацията, която ще бъде разработена от подразделението M Gmbh, ще бъде оборудвана с 6-цилиндров двигател TwinPower Turbo (N55) с обем 3.0 литра. Той развива мощност от 380 к.с. и 520 Нм въртящ момент. В базовата версия автомобилът ще бъде оборудван с 6-степенна механична скоростна кутия, а като алтернатива ще се предлага и роботизирана трансмисия M DCT с два съединителя.
Нови подробности за бъдещето BMW M2
Очаква се купето да се „изстрелва“ от 0 до 100 км/ч за 4.0 секунди, като максималната му скорост ще бъде ограничена по електронен път до 250 км/ч.

Източник на изданието, който е добре запознат с проекта, твърди, че като управляемост модификацията ще може да си съперничи с редица суперколи. За целта инженерите на BMW ще оборудват М2 със спирачната система и кормилната уредба от моделите М3 и М4. От тях ще бъде заимстван и активния диференциал с повишено триене Active M Differential.
Нови подробности за бъдещето BMW M2
Премиерата на новото BMW M2 трябва да се състои в първата половина на 2015 г., а производството му ще стартира през месец ноември. Цената на купето в Германия ще стартира от 56 500 евро. В момента топ версията на 2-Series – модификацията M235i (на снимките), започва от 43 570 евро.

Снимки: BMW

Тагове: bmw m2
0 от 500