IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото поколение на Mazda 6 ще видим във Франкфурт

Платформата на новия Ford Mondeo ще бъде в основата на новото поколение на Mazdа 6.

Новото поколение на Mazda 6 ще видим във Франкфурт


Новият автомобил ще има по-големи размери от сегашния и ще запази динамичния си силует и спортно излъчване. Второто поколение на Mazda6 ще се представи през есента на изложението във Франкфурт. 

Платформата ще бъде леко модифицирана CD3-2 и на нея освен Mondeo ще бъдат произвеждани и новото поколение на Jaguar X-Type и новото Volvo S60. 


Снимките от тестовете на Mazda 6 са от САЩ и поради тежката маскировка трудно може да се съди в подробности за дизайна. Все пак може да се види, че предната маска е доста спортна, а силуетът на колата е динамичен. 

Второто поколение на Mazda 6 ще се изработва на две места и в два варианта. За пазара на САЩ производството ще бъде в завода Flat Rock в Мичиган, докато за Европа производството ще бъде в Япония. 


Знае се, че американския вариант ще има два двигателя – единия е с обем 2.5 литра, а другия е шест цилиндров с обем 3.7 литра. Mazda 6 ще има и версия 4х4. 

Най-големите конкуренти на новата Mazda6 ще бъдат модели като Ford Mondeo, VW Passat, Opel Vectra, чието ново поколение също ще се представи тази година във Франкфурт.  
0 от 500