IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota с най-висока производителност

Годишно проучване, което сравнява производителността на труда в шест автомобилни фирми, които имат свои заводи в Северна Америка, отреди първите три места на японски фирми.

Toyota с най-висока производителност
Изследването се прави от консултантската фирма Harbour Consulting ежегодно. 


Като абсолютен победител за тази година е определена Toyota, която според проучването се нуждае от 29.93 работни часа, за да изработи компонентите и да сглоби един автомобил. 

На второ място е Nissan Motor, където са нужни 29.97 часа за да бъде изработен един автомобил. През 2005 г. Nissan беше начело на класацията по производителност на труда. 

На трето място е Honda Motor, където за изработката на един автомобил са били нужни 31.63 работни часа. 

Едва на четвърто място идва американската група General Motors, където производството на един автомобил става за 32.36 часа, пети е DaimlerChrysler с 32,9 часа и накрая се нарежда Ford Motor с 35.1 часа. 

Президентът на консултантската фирма Рон Харбър заявява, че разликата между автомобилните фирми с най-висока и с най-ниска производителност за 2006 г. е била 5.17 работни часа. Една година по-рано, през 2005 г. разликата е била 7.33 часа. 

Този резултат показва, че в Toyotа имат по-ниски разходи за труд в сравнение с Ford с около 300 долара за един автомобил, при равни други условия. Тенденцията обаче показва намаляване на разликата в производителността на труда между работещите в Северна Америка фирми. За последната година американските фирми са успели да повишат своята ефективност и да съкратят разликите с японските си конкуренти, показва анализът на Harbour.
0 от 500