IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford показа новото поколение S-MAX

Базираният на Mondeo миниван ще има премиера в Париж

Ford показа новото поколение S-MAX

Компанията Ford показа официално новото поколение на минивана S-MAX. Моделът ще бъде представен пред публика по време на изложението в Париж, а първите продажби ще бъдат факт през лятото на следващата година.
Ford показа новото поколение S-MAX
Снимка: Ford

Второто поколение Ford S-MAX бе загатнато с концепцията S-MAX Concept, показана в Женева през 2013 г. Моделът е базиран на последната генерация Ford Mondeo, а дизайнът му е изпълнен в стила на най-новите модели на марката, сред които Focus и Fiesta.

Към момента няма информация за точните размери на машината, но се уточнява, че тя е първата, която разполага с електрическа система за сгъване на седалките на втория и третия ред. Новият S-MAX предлага също така автоматична задна врата, новаторски странични въздушни възглавници за задните места, предни седалки с функция за масаж и др.

Двигателната гама за новия модел също остава загадка. Можем обаче да очакваме богат избор от бензинови и дизелови мотори. Сред бензиновите най-вероятно ще видим новия 1.5-литров EcoBoost, както и по-големия EcoBoost с обем 2.0 литра. Дизелите пък ще бъдат представени от агрегати с мощност между 120 и 180 к.с.

Очаква се новият Ford S-MAX да предложи за първи път в историята си система за задвижване на четирите колела.

Всички подробности за модела ще бъдат разкрити в началото на октомври по време на изложението в Париж. Продажбите ще стартират през лятото на 2015 година.

Тагове: ford s-max
0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гърдела ( преди 9 години )
    Ford Ka има много малко продажби - на базата на Фиат 500 е, но виж Фиеста и Фокус се продават добре и като качество са стабилни.
  • #17
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ауууу, мъка, мъка! Актуалната версия на Форд Ка има само 2.7 звзеди, срещу 4.8 на Skoda Citigo и максималните 5.0 на Hyundai i10. Доста драстична разлика за "висока летва"...:)))
  • #16
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Като четем carbuyer.co.uk Форд не са нищо особено. Focus, Mondeo и S-Max са с 4.2 звезди. За сравнение Голф е с 4.5, а i30 е с 4.7. Така, че Форд по-скоро клонят към посредствените марки, което не е новина за никой.
  • #15
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    бъчво, не ми влизай в подробности заВАГ и не размивай въпроса който е повече от ясен, че форд крадат и източват компании. Факт е че Мазда 2 излиза 2 г. преди форд да е копират 1/1 само емблемата да е различна. Знам, че си пристрастен и караш тази женско/гейска каручка, но моля не лъжи и не изкривявай истината в полза нафорд, защотото заприличваш на *** от ВАГ, които лъжат за щяло и нещяло. Нали не си, като тях или греша?
  • #14
    6 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Мазда 2 още от миналия век винаги е била едно към едно с Fiesta. През 2007 година бе представен концепткарът Verve на Франкфуртския салон. Същата година се появи и Мазда 2. Нали не твърдиш, че Форд за една година са откраднали от Мазда платформата? Още повече, че ако поне малко си имаше понятие какво представлява Фиеста, щеше да знаеш, че Фиеста 2008 е почти идентична с Фиеста 2002 като шаси, окачване и мотори. А може би твърдиш, че Поло и Ибиза копират Фабия, понеже Фабия за сефте е с новите платформи и преди години и сега? Ами сегашната фабия е първа, конструирана на новата платформа. Поло ще излезе на по-късен етап. И кой от кого краде сега Шкода от Фолксваген или Фолксваген от Шкода? Може ли човек да краде сам от себе си? Да, историята помни и такива случаи, като например банкера Цветан Василев, който според хора като теб, е ограбил сам себе си. Я малко по-сериозно.
  • #13
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Мажда 2 излиза 2 години преди Фиеста бе ***!!! Ти изобщо имаш ли връзка с главния мозък? Явно не. Ползвай поне търсачката да видиш как Форд арадат от Мазда. Ако навлезжем в подробности ще ти докажа как крадат от Волво и АМ. Където Форд е минал трева не никне. Най-смотаната и източваща технологии компания. Само дето са толкова некадърни, че дори и да копират не могат. Мазда 2 е в челните класации по качество,а клонинга от форд след 2 г. е в дъното по всеки показател. Нещастници!
  • #12
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    и защото форд са толкова гадни и мазда страда от тях защо мазда 2 качена на базата на фиеста разби всички класации по здравинамина времето когато форд и *** зимата не работят
  • #11
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Гърдела ( преди 9 години )
    Ford дръпнаха много напред в качеството. Предпочитана марка са в Англия, а в САЩ техен е най-продаваният модел за последните 25 години.
  • #10
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Мунчо ( преди 9 години )
    То пък невероятната решетка,като на газова печка.На който от Форд му е дошла идеята да я краде от АМ трябва да му съкратят щата.
  • #9
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    бъчварче, чре тези да ги раздуваш на лапетиите в махалата! Много добнре знаем какво прави форд и как купува, източва и изплюва компании. Всяка, компания до която са се докосвали след това затъва и трудно изплува. Добре, че Мазда се откупи и тръгна нагоре. Виж пак хубаво зарешетката на Астън Мартин и не говори глупости! Виж как най-нагло копираха предната Мазда 2 и направиха Фиеста 2 г. след, като Маздата беше кола на годината. Въобще вземи ги смъкни розовите очила и погледни женската си кола!