IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Работата по евтиния Volkswagen напредва

Във Франкфурт Volkswagen ще покаже своя нова платформа, на която ще бъдат произвеждани бъдещи модели с ниска цена.

Работата по евтиния Volkswagen напредва
Платформата ще бъде представена на нова концепция, която вероятно ще е първият прототип на бъдещ модел, за който президентът на VW Мартин Винтеркорн твърди, че ще има цена под 8000 евро. Според плановете на VW този нов модел ще се появи до края на това десетилетие. 

Освен под марката VW, подобни модели ще се продават и от други марки в групата, най-вероятно от Skoda и Seat. Последни информации от групата показват, че разработката на евтините модели вече напредва. 


Говорител на групата VW дори заяви, че автомобилът може да се появи на пазара през 2009 г. и това ще бъде високо ефективна градска кола, която ще запази характерните белези и високото качество на модел на Volkswagen. 

За да има отлики между идентичните модели разработвани и от Skoda и Seat, ще се заложи на разлики в оборудването, не толкова във външния вид. 

В по-далечно бъдеще, новата платформа може да бъде използвана и за разработката на ултра-евтин автомобил, предназначен за специфични пазари, като източна Европа, Русия, Индия и Китай, където подобен автомобил би се конкурирал с Dacia Logan и бъдещи евтини модели на Toyota, Nissan и Fiat.
0 от 500