IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes разработва супер модела SL

Mercedes разработва новия си спортен супер-модел заедно с фирмата HWA.

Mercedes разработва супер модела SL
Новото поколение на SL, което ще се появи след около 4-5 години ще има изцяло изработена от алуминиева сплав рама, за да намали теглото си. Подобен ход преди време предприеха и Jaguar за своя XJ и Audi при луксозния седан A8. 

Намаленото тегло дава възможност за по-добро поведение на пътя, за по-добра динамика и в същото време за по-нисък разход на гориво. 


Новият спортен модел на Mercedes, за който се говори че ще носи обозначението SLC, трябва да се появи през 2010 г., а по-късно на негова база ще се появи и новият SL, съобщава AutoWeek. И двата модела ще имат предаване на движението към задните колела и разположен отпред двигател. 

Двата модела ще споделят много общи части, вкл. двигателите, скоростните кутии, окачването, различните електронни системи. Бъдещият SLC ще бъде произвеждан в малка серия от HWA в нов завод в Германия. Окончателният вид на колата все още се избистря. В момента се решава дали автомобилът да има ретро вид, напомнящ за модела от 50-те години на миналия век 300SLR или да има супер модерен дизайн, продължаващ стилистиката на SLR. 

Междувременно, след като Mercedes се отказа от съвместната работа по спортния модел с McLaren и прие сътрудничеството с HWA, McLaren започна самостоятелна работа върху нов спортен модел, който трябва да се появи през 2010 г. Говори се, че той ще бъде дело на дизайнера от F1 Гордън Мъри (Gordon Murray), който напусна фирмата през 2004 г. и основа свой собствен бизнес.
0 от 500